Menyang kontèn

Ignazio La Russa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
The Honourable
Ignazio La Russa
Vice President of the
Senate of the Republic
Wiwit linggih
28 March 2018
PrésidhènElisabetta Casellati
Minister of Defence
Linggih
8 May 2008 – 16 November 2011
MahamantriSilvio Berlusconi
Kang sadurungéArturo Parisi
Kang sawiséGiampaolo Di Paola
President of Brothers of Italy
Linggih
4 April 2013 – 8 March 2014
Kang sadurungéGuido Crosetto
Kang sawiséGiorgia Meloni
Rerincèn dhiri
Lair (1947-07-18) 18 Juli 1947 (umur 76)
Paternò, Italy
Parté pulitikBrothers of Italy
(2012–present)
Gayutan pulitik liyaItalian Social Movement
(1971–1995)
National Alliance
(1995–2009)
The People of Freedom
(2009–2012)
SisihanLaura De Cicco
Anak3
AlmamaterUniversity of Pavia

Ignazio Benito Maria La Russa (lair tanggal 18 Juli 1947 ing Paternò, Catania, Sisilia ) iku sawijining politisi Italia . Dheweke dadi Menteri Pertahanan ing kabinèt Silvio Berlusconi .[1] Dheweke iku Wakil Presiden Senat Republik ing Legislatif XVIII (2018-dina iki).

Ing 11 Mei 2008, piyambakipun dadi presiden saka Gianfranco Fini's Nasional Alliance (LAN), kang, ing 29 Maret 2009, lumebu menyang Silvio Berlusconi's partai Wong ingatase hak Bebas .

Biyografi[besut | besut sumber]

Karier pribadhi lan karir profesional[besut | besut sumber]

Nalika yuswa 13 taun, kulawarganipun pindhah dhateng Milan, ing pundi bapakipun Antonino La Russa minangka pengacara. Sasampun nyedhaki kuliah ing Switserlan, St. Gallen, piyambakipun pikantuk gelar Sarjana Hukum ing Universitas Pavia . Sawise njabat dadi Pegawai Angkatan Darat Biasa, dheweke wis dadi pengacara penahanan pidana ing Pengadilan Kasasi . Dheweke nikah lan duwe putra telu yaiku Geronimo, Lorenzo lan Leonardo.

Rujukan[besut | besut sumber]

Kalungguhan parté pulitik
Kang sadurungé
Gustavo Selva
Leader of the National Alliance(AN)
in the Chamber of Deputies

2001–2003
Kang sawisé
Gian Franco Anedda
Kang sadurungé
Gian Franco Anedda
Leader of the National Alliance (AN)
in the Chamber of Deputies

2004–2008
Kang sawisé
Fabrizio Cicchitto
minangka Leader of the People of Freedom
(PdL) in the Chamber of Deputies
Kang sadurungé
Gianfranco Fini
President of National Alliance (AN)
Acting

2008–2009
Kang sawisé
Silvio Berlusconi
minangka President of the
People of Freedom (PdL)
Kang sadurungé
Guido Crosetto
President of Brothers of Italy (FdI)
4 April 2013 – 8 March 2014
Kang sawisé
Giorgia Meloni
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Arturo Parisi
Minister of Defence
2008–2011
Kang sawisé
Giampaolo Di Paola