Gili Trawangan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Koordinat: 8°21′S 116°02′E / 8.350°L 116.033°W / 8.350; 116.033

Pesisir Gili Trawangan.

Gili Trawangan ya iku kagolong pulo paling gedhè saka telu pulo cilik utawa gili kang ana ing sisih lor kulon segara Lombok.[1] Gili trawangan sing dawanè 3 km lan amba 2 km, nduwèni masyarakat sing cacahè kira-kira ana 800 wong.[1] Trawangan nduwèni fasilitas paling jangkep kanggo para wisatawan sing arep plesiran menyang papan wisata iki, kaya dene [1] Warung "Tîr na Nôg" nduwèni pamanggih menawi Trawangan iku pulau sing paling cilik sadunya lan nduwèni bar Irlandia.[1] Papan panggonan sing paling akèh lan kebak wongè ya iku ana ing sisih wetan pulo iki.[1]

Trawangan nduwèni rasa "pesta" luwih tinimbang Gili Mèno lan Gili Air, amarga saking akèhè pesta sing dianakaké saben wengi lan acarané bèda-bèda saben papan sing ramè. Kagiyatan sing paling kondang dilakoake déning para wisatawan ya iku scuba diving (nganggo sertifikasi PADI), snorkeling (ana ing pesisir wètan lor), dolanan kayak, lan uga surfing. Ana uga papan kanggo para wisatawan mlaku-mlaku numpak jaran muteri pulo.[1]

Papan wisata iki papan wisata kang jenenge wis misuwur ana ngendi-ngendi.[butuh rujukan] akeh wong manca pada teka, arep padha dolan lan plesiran.[butuh rujukan] Papan wisata pasisir iki ora kalah karo papan wisata pasisir kuta ing Bali.[butuh rujukan] Papan wisata iki kalebu papan wisata pesisir.[butuh rujukan]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman biyèn pulo iki natè didadèake papan kanggo mbucal narapidana. Kuwi dilakoni amarga wektu iku kabèh papan penjara wis kebak, Raja sing wektu iku dadi panguwasa mbucal 350 wong pemberontak Sasak ing pulo iki. Nembe kira-kira taun 1970-an akeh wong Sulawesi padha mampir lan netep ing kéné.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Gili Trawangan ing Wikivoyage

Pranala buku[besut | besut sumber]

Lalu Abdul, Fatah (2011). Travelicious Lombok. Jakarta: B-First. ISBN 978-602-886-424-4. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gili_Trawangan&oldid=1058392"