Georgy Zhukov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Georgy Zhukov
Гео́ргий Жу́ков
RIAN archive 2410 Marshal Zhukov speaking.jpg
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
Linggih
9 Fèbruari 1955 – 26 Oktober 1957
MahamantriNikolai Bulganin
Kang sadurungéNikolai Bulganin
Kang sawiséRodion Malinovsky
Rerincèn dhiri
Lair(1896-12-01)1 Dhésèmber 1896
Strelkovka, Kaluga, Kakaisaran Rusia
Pati18 Juni 1974(1974-06-18) (umur 77)
Moscow, Russian SFSR, Uni Sovyèt
BangsaSovyèt
Parté pulitikParté Kuminis Uni Sovyèt
Tandha tangan
Jasa militèr
Kasetyan Russian Empire
 Uni Soviet
CawangTentara Imperial Rusia
Tentara Sovyèt
Taun leladi1915–1957
PangkatMarsekal
PerangPerang Donya I, Perang Sadulur Rusia, Perang Khalkhin Gol (Nomonhan), Perang Patriotik Gedhé

Georgy Konstantinovich Zhukov (Sirilik: Гео́ргий Константи́нович Жу́ков) (lair ing Strelkovka, Maloyaroslavets Raion, Kaluga Guberniya (sapunika Zhukovo Raion Kaluga Oblast), 1 Dhésèmber 1896 – pati ing Moskow, Uni Sovyèt, 18 Juni 1974 ing umur 77 taun), punika komandhan militèr Uni Sovyèt lan ugi satunggiling pulitikus, lan wujud salah satunggil jendral ingkang misuwur liwat jasanipun ingkang ageng ing Perang Donya II.

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Asteroid 2132 ingkang kapanggih déning para astronom Sovyèt lajeng diparingi nami Zhukov. Taun 1995, nalika pista ambal warsa Zhukov kaping-100, Pamaréntahan Federasi Rusia damel 2 jinis bebungah énggal, inggih punika Zhukov Order lan Zhukov Medal.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Nikolai Bulganin
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
1955-1957
Kang sawisé
Rodion Malinovsky