Georgy Zhukov

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Georgy Zhukov
Гео́ргий Жу́ков
RIAN archive 2410 Marshal Zhukov speaking.jpg
Mentri Pertahanan Uni Sovyèt
Lungguh
9 Februari 1955 – 26 Oktober 1957
Perdhana mentri Nikolai Bulganin
Kadhisiki Nikolai Bulganin
Kagantèni Rodion Malinovsky
Rerincèn priangga
Lair (1896-12-01)1 Dhésèmber 1896
Strelkovka, Kaluga, Kakaisaran Rusia
Pati 18 Juni 1974(1974-06-18) (umur 77)
Moscow, Russian SFSR, Uni Sovyèt
Bangsa Sovyèt
Parté pulitik Parté Komunis Uni Sovyèt
Tandha tangan
Military service
Kasetyan Cithakan:Country data Russian Empire
Bendera Uni Soviet Uni Soviet
Cawang Tentara Imperial Rusia
Tentara Sovyèt
Taun leladi 1915–1957
Pangkat Marsekal
Perang Perang Donya I, Perang Sadulur Rusia, Perang Khalkhin Gol (Nomonhan), Perang Patriotik Gedhé

Georgy Konstantinovich Zhukov (Sirilik: Гео́ргий Константи́нович Жу́ков) (lair ing Strelkovka, Maloyaroslavets Raion, Kaluga Guberniya (sapunika Zhukovo Raion Kaluga Oblast), 1 Desember 1896 – pati di Moskow, Uni Sovyèt, 18 Juni 1974 ing yuswa 77 taun), punika komandhan militèr Uni Sovyèt lan ugi satunggiling pulitikus, lan arupi salah satunggil jendral ingkang misuwur liwat jasanipun ingkang ageng ing Perang Donya II.

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Asteroid 2132 ingkang dipunpanggihaken déning para astronom Sovyèt lajeng diparingi nami Zhukov. Taun 1995, nalika pesta ambal warsa Zhukov kaping-100, Pamaréntahan Federasi Rusia damel 2 jinis bebungah énggal, inggih punika Zhukov Order lan Zhukov Medal.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Nikolai Bulganin
Mentri Pertahanan Uni Sovyèt
1955-1957
Diganti déning:
Rodion Malinovsky
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georgy_Zhukov&oldid=1052339"