Georgy Zhukov

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Georgy Zhukov
Гео́ргий Жу́ков


In office
9 Februari 1955 – 26 Oktober 1957
Perdhana mentri Nikolai Bulganin
Didhisiki déning Nikolai Bulganin
Diganti déning Rodion Malinovsky

Lair 1 Desember 1896
Strelkovka, Kaluga, Kakaisaran Rusia
Tilar donya 18 Juni 1974 (umur 77)
Moscow, Russian SFSR, Uni Sovyèt
Kabangsan Sovyèt
Partai pulitik Partai Komunis Uni Sovyèt
Tapak asma
Dines Militèr
Kasetyan Cithakan:Country data Russian Empire
Bendera Uni Soviet Uni Soviet
Cabang Tentara Imperial Rusia
Tentara Sovyèt
Taun dines 1915–1957
Pangkat Marsekal
Paprangan Perang Donya I, Perang Sadulur Rusia, Perang Khalkhin Gol (Nomonhan), Perang Patriotik Gedhé

Georgy Konstantinovich Zhukov (Sirilik: Гео́ргий Константи́нович Жу́ков) (lair ing Strelkovka, Maloyaroslavets Raion, Kaluga Guberniya (sapuniki Zhukovo Raion Kaluga Oblast), 1 Desember 1896 – tilar donya ing Moskow, Uni Sovyèt, 18 Juni 1974 kanthi umur77 taun), punika komandhan militèr Uni Sovyèt lan ugi satunggiling pulitikus, lan arupi salah satunggil jendral ingkang misuwur liwat jasanipun ingkang ageng ing Perang Donya II.

Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Asteroid 2132 ingkang dipunpanggihaken déning para astronom Sovyèt lajeng diparingi nami Zhukov. Taun 1995, nalika pesta ambal warsa Zhukov kaping-100, Pamaréntahan Federasi Rusia damel 2 jenis bebungah énggal, inggih punika Zhukov Order lan Zhukov Medal.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Nikolai Bulganin
Mentri Pertahanan Uni Sovyèt
1955-1957
Diganti déning:
Rodion Malinovsky
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georgy_Zhukov&oldid=829403"