Georgy Zhukov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Georgy Zhukov
Гео́ргий Жу́ков
RIAN archive 2410 Marshal Zhukov speaking.jpg
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
Linggih
9 Fèbruari 1955 – 26 Oktober 1957
Mahamantri Nikolai Bulganin
Kang ndhisiki Nikolai Bulganin
Kang nggantèni Rodion Malinovsky
Rerincèn dhiri
Lair (1896-12-01)1 Dhésèmber 1896
Strelkovka, Kaluga, Kakaisaran Rusia
Pati 18 Juni 1974(1974-06-18) (umur 77)
Moscow, Russian SFSR, Uni Sovyèt
Bangsa Sovyèt
Parté pulitik Parté Kuminis Uni Sovyèt
Tandha tangan
Jasa militèr
Kasetyan Cithakan:Country data Russian Empire
 Uni Soviet
Cawang Tentara Imperial Rusia
Tentara Sovyèt
Taun leladi 1915–1957
Pangkat Marsekal
Perang Perang Donya I, Perang Sadulur Rusia, Perang Khalkhin Gol (Nomonhan), Perang Patriotik Gedhé

Georgy Konstantinovich Zhukov (Sirilik: Гео́ргий Константи́нович Жу́ков) (lair ing Strelkovka, Maloyaroslavets Raion, Kaluga Guberniya (sapunika Zhukovo Raion Kaluga Oblast), 1 Dhésèmber 1896 – pati ing Moskow, Uni Sovyèt, 18 Juni 1974 ing yuswa 77 taun), punika komandhan militèr Uni Sovyèt lan ugi satunggiling pulitikus, lan wujud salah satunggil jendral ingkang misuwur liwat jasanipun ingkang ageng ing Perang Donya II.

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Asteroid 2132 ingkang kapanggih déning para astronom Sovyèt lajeng diparingi nami Zhukov. Taun 1995, nalika pista ambal warsa Zhukov kaping-100, Pamaréntahan Federasi Rusia damel 2 jinis bebungah énggal, inggih punika Zhukov Order lan Zhukov Medal.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Nikolai Bulganin
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
1955-1957
Diganti déning:
Rodion Malinovsky