Gendéra Grenada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Grenada
Flag of Grenada.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Grenada
Proporsi 3:5
Dianggo wiwit 7 February 1974
Dirancang Anthony C. George
Dianggo 111000

Gendéra Grenada disarujuki ing mangsa kamardhikan kang dimenangake ing Britania Raya, ing tanggal 7 Fèbruari 1974. Kaenam bintang kang ana ing garis kanthi warna abang dilambangake kanthi arti kaenam paroki ing nagara Drenada, lan wujud bintang kang anan ing tengah saha diubengi warna abang kang utama tumuju ing ibu kutha Saint George's. Simbol kang ana ya iku wiji pala, didadèkaké pralambang salah sijiné asil pokok ing tlatah Grenada (Grenada misuwur kanthi jeneng "Pulo Rempah".)Gabungan warna abang, emas, lan ijo, kang ana ing gendéra ya iku warna pan-Afrika.Gendéra kang dirancang déning panjenengané Anthony C. George kang asalé saka Soubise tlatah Paroki Saint Andrew.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]