Gendéra Dominika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
FIAV 111111.svg Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Dominika diadopsi wiwit tanggal 3 November 1978 kanthi wujud kang rubah ing taun 1981, 1988, lan taun 1990. Gendéra Dominika iki nduwèni latar mburi kanthi werna ijo, kanti wujud bunderan werna abang ing tengah-tengah kapengkar gambar Kakaktua Sisserou utawa misur kanthi jeneng (Amazona imperialis) lan diubengi dèning sepuluh bintang - kang ngelambangake ka-sepuluh paroki ing nagara Dominika, saha wangun garis horisontal lan vertikal kang kaperang dèning telu werna (kuning, ireng, lan putih).Sepuluh bintang kang makili porki ya iku :St. Andrew, St. David, St. George, St. John, St. Joseph, St. Luke, St. Mark, St. Patrick, St. Paul, St. Peter) lan wena abang makili kaadilan sosial.

Sajarah disain[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gendéra Dominika ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Dominika&oldid=989094"