Gendéra Britania Raya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Britania Raya
Flag of the United Kingdom.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Karajan Manunggal
Sesebutan Union Flag utawa Union Jack
Proporsi 1:2 diowah 3:5
Dianggo wiwit [[1801]]
Desain [[]]
Disainer [[]]
Werna Blue Ensign

Britania Raya migunakaké gendéra nasional Royal Banner kang lumrahé misuwur kanggo Union Flag utawa Union Jack. Desain kang paling misuwur lan paling anyar ya iku Union Flag kang asalé saka persatuan Irlandia lan Britania Raya ing taun 1801. Wujud lan proporsi kang bener lan sah ya iku nganggo perbandingan 1:2. Semanauga, wujud anyar kang digunakaké kanthi resmi Pasukan Britania Raya kang diowah dadi 3:5.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kahanan kang paling anyar,lan Nomenklatur Union Flag, uga pagunané saliyané kaya ta kanggo bendéra ing nagara Britania Raya (Tuladha, ing Australia), dibiwara lan diwajibake kanthi lengkap ing sangisoré artikel Union Jack.

Ladang biru kanthi salib abang Saint George (santo palindung Inggris) kang diwènèhi pinggit ing werna putih kang dilapisake ing dhuwur salib abang awujud Saint Patrick (santo palindung Irlandia), kang dilapisake ing ndhuwur putih Saint Andrew (santo palindung Sekotlan); bisa dikena uga kanggo sesebutan Union Flag, déning kang umum lan misuwur kasebut Union Jack; désain lan wernané (khususon Blue Ensign)didadèkaké dhasar kanggo cacahé gendéra liya kang kagolong anggota utawa kulawarga Commonwealth of Nationslan nagara bagean utawa provinsi konstituenné, seperti teritori seberang segara Inggris.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gendéra Wales, Pulo Man, Irlandia Lor, Jersey, Britania Raya, Guernsey, Inggris, Gibraltar, Sekotlan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]