Gendéra Brasil

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Flag of Brazil.svg

Gendéra Brasil iku dianggo ing pamaréntahan wiwit tanggal 19 November 1889. Désainé digawé dèning panjenenganè Raimundo Teixeira Mendes kanthi werna latar ijo lan diwernani jajar genjang kuning ing tengah-tengahé. Uga ing tengah-tengahé jajar genjang bisa ditemukake bunderan biru saha bintang putih (nduwèni 5 macem ukuran lan ngelambangake ka-27 nagara bagean Brasil) lan diubenggi pita kanthi tulisan Ordem e Progresso (Keteraturan lan Kemajuan) sakjroning huruf kapital werna ijo kang padha karo werna kang ana ing latar . Gendéra iki diaturi jeneng ya iku Auriverde.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Brazil flag stars.svg


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Brasil&oldid=984184"