Gendéra Brasil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Flag of Brazil.svg

Gendéra Brasil iku dianggo ing pamaréntahan wiwit tanggal 19 November 1889. Désainé digawé déning panjenenganè Raimundo Teixeira Mendes kanthi warna latar ijo lan diwernani jajar genjang kuning ing tengah-tengahé. Uga ing tengah-tengahé jajar genjang bisa tinemu bunderan biru saha bintang putih (duwé 5 macem ukuran lan ngelambangake ka-27 nagara bagean Brasil) lan diubenggi pita kanthi tulisan Ordem e Progresso (Keteraturan lan Kemajuan) sajeroning huruf kapital warna ijo kang padha karo warna kang ana ing latar. Gendéra iki diaturi jeneng ya iku Auriverde.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Brazil flag stars.svg