Gendéra Antigua lan Barbuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rasio Gendéra: 2:3

Gendéra Antigua lan Barbuda dikenal ake ing tanggal 27 Fèbruari 1967 lan di ubah wujud déning panjenengané Reginald Samuels, ya iku salah sijiné guru sekolah. Srengéngé didadèkaké pralambang pamula era utawa jaman kang anyar. Werna ireng ngelambangake kaanan rakyat kang majoritas katurunan Afrika, warna biru kanggo pangarep-aper (harapan/gegayuhan) lan abang ngelambangake kanggo tenaga. Werna kuning, biru lan putih kang turut-turut ngelambangake srengéngé, Segara lanpantai, tumuju aspek kreatif ingsakjroning gendéra mau.

Uga delengen[besut | besut sumber]