Gendéra Antigua lan Barbuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rasio Gendéra: 2:3

Gendéra Antigua lan Barbuda dikenal ake ing tanggal 27 Fèbruari 1967 lan di ubah wujud déning panjenengané Reginald Samuels, ya iku salah sijiné guru sekolah. Srengéngé didadèkaké pralambang pamula era utawa jaman kang anyar. Werna ireng nglambangaké kaanan rakyat kang majoritas katurunan Afrika, warna biru kanggo pangarep-aper (harapan/gegayuhan) lan abang nglambangaké kanggo tenaga. Werna kuning, biru lan putih kang turut-turut nglambangaké srengéngé, Segara lanpantai, tumuju aspek kreatif ingsakjroning gendéra mau.

Uga delengen[besut | besut sumber]