Gembus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gembus inggih punika salah satunggaling nama tetedhan ingkang misuwur wonten ing tlatah Banyumasan kados ta ing Banyumas, Kebumèn, Cilacap, Purbalingga, ingkang dipundamel saking téla pendhem ingkang dipundamel awangun kados donat ingkang dipungorèng, limrahipun dipunsadé ing wayah sonten wonten pinggir margi kaliyan nalika wonten tanggapan-tanggapan ing wayah sonten kados pagelaran wayang, kethoprak, dangdut, lsp.