gedit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
gedit
GeditLogo2010.png
Gedit2261.png
gedit 2.26.1 displaying the XHTML coding for this Wikipedia page, including colour-coded syntax highlighting.
PangembangPaolo Maggi
Paolo Borelli
Steve Frécinaux
Jesse van den Kieboom
James Willcox
Chema Celorio
Federico Mena Quintero
Rilis pisanan12 February 1999
Basa pamrogramanC, Python
Sistem operasiCross-platform
BasaEnglish
JenisText editor
LisènsiGNU General Public License
Situs webhttp://www.gnome.org/projects/gedit/

gedit iku program kanggo nyunting naskah teks sing bisa ngetrapaké UTF-8 ing GNOME lingkungan desktop, Mac OS X lan Microsoft Windows. Kagadhang supaya bisa digunakaké ing panerapan sing luwih umum, gedit ngutamakaké tampilan prasaja lan gampang digunakaké.