Gat (topi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Model priya yang mengenakan gat

Gat ya iku jinis topi tradisional Koréa kang digunakaké déning wong lanang nalika metu omah utawa nekani acara-acara kang wigati.[1][2] Gat duwé pinggiran kang amba kang diarani yangtae, lan pérangan tengahe bentuke tabung dhuwur.[1] Gat duwé tali kang biyasane ditalekake ing ngisore janggut.[1] Wong Koréa wis nggunkake gat kawit Zaman Tiga Karajan (37 SM-668 M) kanggo njaga sirah saka panase srengéngé udan.[1] Ing pertengahan jaman Dinasti Joseon (abad 16-17), gat digunakaké minangka lambang status sosial déning kaum bangsawan lan ilmuwan lan minangka barang wigati saka sandhangan saben dinane.[1] Gat dianggep piranti kang mbedakake bangsawan karo wong kang ora duwé budaya.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 142–143. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Hanbok (Traditional Clothing) print , visitkorea. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.


Cithakan:Pakaian-stub