Gat (topi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Model pria yang mengenakan gat

Gat ya iku jinis topi tradisional Korea kang digunakake déning wong lanang nalika metu omah utawa nekani acara-acara kang wigati.[1][2] Gat duweni pinggiran kang amba kang diarani yangtae, lan bageyan tengahe bentuke tabung dhuwur.[1] Gat duweni tali kang biyasane ditalekake ing ngisore janggut.[1] Wong Korea wis nggunkake gat kawit Zaman Tiga Kerajaan (37 SM-668 M) kanggo njaga sirah saka panase srengenge udan.[1] Ing pertengahan jaman Dinasti Joseon (abad 16-17), gat digunakake minangka lambang status sosial déning kaum bangsawan lan ilmuwan lan minangka barang wigati saka sandhangan saben dinane.[1] Gat dianggep minangka piranti kang mbedakake bangsawan karo wong kang ora duweni budaya.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 142–143. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en)Hanbok (Traditional Clothing) print , visitkorea. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.

Cithakan:Pakaian-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gat_(topi)&oldid=991053"