Garpu tala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Garpu tala

Garpu tala ya iku piranti kang wujudé memper kaya garpu nanging duwé pérangan kang kaya untu cacahé mung 2.[1] Garpu tala duwé wangun kaya huruf "Y" kanggo munculakée getaran utawa gelombang swara,[1] lan garpu tala duwé résonansi.[1] Ing frekuènsi tinamtu. Nalika dithuthuké ing sawijiné barang garpu tala bakal nduwéni résonansi.[1] Garpu tala nduwéni getaran nalika ana ing salah sawijining frekuénsi.[1] Umpamané nadha a kanthi frekuénsi 440 Hertz.[1] Awit frekuènsi iki tetep, garpu tala lumrahé minangka nyocogaké (menala) piranti musik liyané.[1] Piranti musik iki kaya ta gitar lan piano.[1] Garpu tala bisa melar (memuai) nalika panas lan nyusut nalika kaanan hawa lagi adhem.[1] Nalika lagi nyusut utawa memuai frekuénsi kang diasilaké bakal owah.[1] Garpu tala kang duwé kualitas apik ora gampang nyusut apa déné melar.[1] Kanthi iki frekuénsi kang diasilaké bakal tetep standar.[1]

Garpu tala tinemu nalika taun 1711. Garpu tala tinemu karo musisi Inggris kang jenengé John Shore.[2]

Garpu tala dianggo amarga garpu tala bisa nggawé nadha kang murni.[2] Nadha kang diasilaké nduwéni vibrasi kang luwih kuwat, nadha iki kang dadi frekuénsi dhasar.[2] Kanggo nggawé nadha-nadha ing keyboard uga nggunakaké garpu tala.[2] Kanthi nggunakaké garpu tala nadha kang diasilaké bisa pas.[2] Garpu tala dadi piranti kanggo ngukur nadha siji lan sijiné nalika nggawé keyboard.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l onlinetuningfork.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f amazon.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)