Frida Kahlo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Frida Kahlo
Frida Kahlo, potret diri dengan Kalung Duri dan Kolibri, Koleksi Nikolas Muray, Harry Ransom Center, University of Texas at Austin[1]
Lair Magdalena Carmen Frieda[2] Kahlo y Calderón
(1907-07-06)Juli 6, 1907
Coyoacán, Meksiko
Pati Juli 13, 1954(1954-07-13) (umur 47)
Coyoacán, Meksiko
Bangsa Meksiko
Wiyata Otodidak
Kondhang awit Lukisan

di musiyum:

Obahan Surealisme
Pangauban

teman:

Frida kahlo utawi Frida Kahlo de Rivera (6 Juli 1907 - 13 Juli 1954) inggih punika salah satunggaling pelukis saking Meksiko, piyambakipun miyos wonten ing Coyoacán. Lukisan ingkang paling misuwur inggih punika ingkang motret piyambakipun piyambak, kasil Kahlo dipuntepangkangge raos sakit kaliyan gaerahipun kaliyan kathahing warna-warna cerahipun. karyanipun sampun dipunpameraken wonten ing Meksiko minangka simbol saking tradisi nasional kaliyan pribumi.[3]

Kathah daptar lelara ingkang dipunkagungi Kahlo, lelara punika asalipun saking kacilakan lalu lintas wonten ing masa nemipun. Punika kalukisaken wonten ing lukisanipun Kahlo, langkung saking potret piyambakipun wonten gegyatunaipun antawisipun lukisan satunggal kaliyan sanèsipun. Kahlo ngandharaken bilih"Kula nglukis kula piyambak amargi kula asring ngraosaken piyambak lan kula ngraosaken bilih kula punika subjek gambar ingkang paling saé". Piyambakipun ugi ngandharaken bilih "Kula Miyos punika nganyelaken. Kula miyos dadoos tukang nglukis"

Sajarah[besut | besut sumber]

Frida inggih punika salah satunggaling saking sekawan putri ingkang miyos saking bapak Yahudi Hungaria kaliyan Ibu saking Inda Sapnyol Meksiko. WIwitanipun piyambakipun boten ngrencanakaken dados seniman. Nalika piyambakipun yuswa 18 taun, naté ngalami kacilakan bus pramila piyambakipun nelaskaen wekdalipun wonten ing kasur amargi nandang gerah patah balung, alung selangka kaliyan balung rusuk gegeripun. Piyambakipn nyobi nahan kanthi 30 operasi wonten ing badanipun lan nelaskaen wekdalipun punika kanggé nggambar. Gambaripun kathah-kathahipun potret dirinipun ingkang sengaja naif, ingkang kathah nggabungaken warna kiiyan seni rakyat saking Meksiko.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Image—full description and credit: Frida Kahlo, Self-Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird, 1940, oil on canvas on Masonite, 24½ × 19 inches, Nikolas Muray Collection, Harry Ransom Center, The University of Texas at Austin, ©2007 Banco de México Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust, Av. Cinco de Mayo No. 2, Col. Centro, Del. Cuauhtémoc 06059, México, D.F.
  2. ^ Frieda is a German name from the word for peace (Friede/Frieden); Kahlo began omitting the "e" in her name about 1935 [1]
  3. ^ [2](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)
  4. ^ [3](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)