Frank Crowe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Frank Crowe.

Francis Trenholm Crowe (lair ing Trenholmville, Quebec, 12 Oktober 1882 – pati ing Redding, California, 26 Fèbruari 1946 ing yuswa 63 taun), utawa biyasa diundang Frank Crowe, ya iku insinyur kepala konstruksi bendungan Hoover.[1] Nalika jaman semono, dhèwèké dadi pengurus saka Six Companies, sawijining perusahaan konstruksi.[1] Lair ana ing Trenholmville, Quebec, Crowe mlebu menyang Governor Dummer Academy, banjur mlebu ana ing Universitas Maine lan lulus taun 1905 kanthi gelar insinyur teknik sipil.[1] Perkumpulan Francis Crowe kang ana ing universitas iku ya iku wujud saka kanugrahan kanggo dhèwèké.[1] Crowe kepincut karo Amérika sisih kulon wiwit nalika dhèwèké isih kuliah, lan ana ing perkuliahan kang diwènèhake déning Frank Weymouth, sawijining dhosèn tamu saka Biro Reklamasi Amérika Sarékat.[1] Dhèwèké nglamar kanggo kerja ana ing musim panas sebelum periode perkuliahan tersebut berakhir.[1] Pagawéan ana ing musim panas dadi awal kariere ana ing babagan reklamasi kang ngubah rupa Amérika bagean kulon.[1] Ana ing taun 1924, Frank Crowe metu saka Biro Reklamasi Amérika Sarékat kanggo gabung karo firma konstruksi Morrison-Knudsen ing Kutha Boise, Idaho.[2] Perusahaan iku ana ing jaman semono nembé baé gawé perjanjen kerja bareng karo Utah Construction Company kanggo pembangunan bendungan.[2] Nalika kerja yasa Bendungan Arrowrock ing Idaho, Crowe miwiti kagiyatan kang krusial kanggo konstruksi bendungan kang gedhé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]