Fiona Apple

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Fiona Apple
FionaApple.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Fiona Apple McAfee Maggart
Lair (1977-09-13) Sèptèmber 13, 1977 (umur 41)
Manhattan, New York, Amérika Sarékat
Génre Piano rock, baroque pop, jazz, soul, alternative rock, experimental rock[1]
Pakaryan Penyanyi-penulis lagu, pemusik, pianis
Piranti Vokal, piano, optigan
Mangsa akarya 1994–sekarang
Labèl Epic, Columbia, Clean Slate
Sana jaringan www.fiona-apple.com

Fiona Apple McAfee Maggart (lair 13 September 1977) ya iku penyanyi, penulis lagu lan pianis Amérika Sarékat. Album kapisané Tidal, dibabarné ndhik taun 1996 lan nampa Grammy Award kanggo Best Female Rock Vocal Performance (karo tambahan enem nominasi) kanggo lagu "Criminal". Album sawisé kalebu: When the Pawn... (1999), Extraordinary Machine (2005), lan The Idler Wheel... (2012).

Pagesangan lan kulawarga[besut | besut sumber]

Lair ndhik New York, Apple kuwi putri teka penyanyi Diane McAfee lan aktor Brandon Maggart.[2] Eyang maternalé ya iku penari Millicent Green lan vokalis big band Johnny McAfee. Adiké nyanyèkné kabaret lan jeneng pangguné Maude Maggart, lan aktor Garett Maggart ya iku sadulur tuwa tiriné.

Ndèk umur 12 taun piyambaké wis diperkosa ndhik njaba apartemené.[3] Piyambaké sabanjuré ngelansingné awaké kanggo "umpan".[4]

Albumé[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Fiona Apple: I have really bad obsessive-compulsive disorder". Dijupuk January 3, 2014. 
  2. Ehrlich, Dimitri (January 5, 1997). "A Message Far Less Pretty Than the Face". The New York Times. 
  3. 'FIONA-The Caged Bird Sings, Rolling Stone Jan '98 by Chris Heath [1]
  4. FIONA-The Caged Bird Sings, Rolling Stone Jan '98 by Chris Heath [2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]