Fayakhun Andriadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fayakhun Andriadi (lair ing Semarang, 24 Agustus 1972; umur 46 taun) ya iku anggota Komisi I DPR RI periode 2009-2014, Fraksi Parté Golkar, Wakil Sekretaris Babagan Umum Fraksi Parté Golkar DPR RI (2009-saiki). Dhèwèké pinilih dadi anggota DPR RI saka laladan pemilihan (Dapil) DKI Jakarta II (Jakarta Selatan, Jakarta Pusat, lan Luar Negeri).

Dhèwèké ya iku Pengurus DPP Parté Golkar wiwit 2005 nganti saikine. Ing kepemimpinan Ketua Umum Aburizal Bakrie 2010-2015, Fayakhun dipercaya dadi Wakil Ketua Tim Pengembangan IT DPP Parté GOLKAR (2011 – saikine) lan Anggota Departemen Pertahanan dan Keamanan (2012 - saikine). Dhèwèké uga njabat minangka Bendahara Umum DPP Ormas MKGR periode 2010-2015, lan Ketua Umum Kelompok Intelektual Muda Parté Golkar (KIMPG) (2008- saikine).

Dhèwèké ngrampungaké pendidikan Sarjana ing Jurusan Elektro ing Universitas Diponegoro taun 1995, magister komputer ing Universitas Indonésia taun 2000, lan program doctoral Ilmu Pulitik Universitas Indonésia.

Fayakhun pinilih minangka nominator Politisi Senayan Terpopuler lan éntuk penghargaan minangka Politisi Pria Terfavorit[1].

Wiwit kuliah nganti seprene, Fayakhun wis ana ing jagading usaha. Babagan usaha kang ditekuni wiwit saka bisnis IT, properti, otomotif, lan toys.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Fayakhun krama karo Erlina Kumala Esti, SE, SH, M.Kn, lan duwé putra 3.

  • Fania Muthia (14-11-2000)
  • Elifia Muthia (21-11-2002)
  • Effan Audi Khalif (15-06-2004)

Pagaweyan[besut | besut sumber]

  • Présidhèn Direktur PT. Argata Reksa taun 1992 – 1998 ing Jakarta.
  • Dosen ing Fakultas Teknik Jurusan Elektro Univ. Semarang taun 1995 – 2002.
  • Direktur PT. Krisdeka Asri Laras taun 1997 – 2002 ing Jakarta.
  • Komisaris PT. Dunia Hobi taun 1999 – saikine ing Jakarta.
  • Komisaris PT. Mandiri Karya Indah Sejahtera taun 2000 – 2008 ing Jakarta.
  • Komisaris PT. Bambu Indah Timur taun 2003 – 2008 ing Jakarta.
  • Komisaris Utama PT. Toykar taun 2008 – saikine ing Jakarta.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]