Fakultas Èlmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fakultas Ilmu Sosial dan Èlmu Pulitik utawa dicekak FISIP UI kanthi kelembagaan minangka péranganing Universitas Indonésia. Wektu iki FISIP UI dibawahi Prof. Dr. Bambang Shergi Laksmono kanggo mangsa bakti 20082012.

Fakultas iki diadegaké taun 1968 lan minangka salah siji fakultas kanthi gunggung program studi lan mahasiswa kang paling akèh ing Universitas Indonésia amarga wiwit madeg nganti taun 2005, FISIP UI tuwuh ngrembaka lan duwé 8 Departemen, 35 program studi kanthi 52 program kekhususan, lan gunggung jumlah mahasiswa 7912 [1].

Sajarah[besut | besut sumber]

FISIP diadegaké taun 1968 lan wiwitané wujud péranganing Fakultas Hukum lan Pengetahuan Masarakat (FHPM). Ing tanggal 1 September 1962, Pérangan Pengetahuan Masarakat kang banjur dadi Pérangan Ilmu Pengetahuan Kemasyarakatan kanthi resmi dijembaraké saéngga nyakup jurusan Ilmu Publisistik, Èlmu Pulitik, Ilmu Administrasi, Kriminologi, Sosiologi, lan Èlmu Kesejahteraan Sosial. Perkembangan babagan-babagan ngèlmu sosial mau nyurung ditingkatkan status Pérangan Ilmu Pengetahuan Kemasyarakat dadi fakultas kang madeg dhéwé. Wiwit madeg nganti saiki, FISIP UI dibawahi Dékan:

  1. Prof. Dr.(HC). Muhamad Yogi,Ph.D,D.Sc(1958-1968 )
  2. Prof. Dr. Selo Soemardjan, alm (1968‐1974)
  3. Prof. Dr. Hc. Miriam Budiardjo, MA, alm (1974‐1979)
  4. Prof. Dr. R. Tobias Soebekti, MPA. Alm (1979‐1982)
  5. Prof. Dr. Manasse Malo, alm (1982‐1988)
  6. Prof. Dr. Juwono Sudarsono, MA. ( 1988‐1994)
  7. Prof. Dr. Muhammad Budyatna (1994‐1998)
  8. Prof. Kamanto Sunarto, SH, Ph,D. (1998‐2001)
  9. Prof. Dr. Martani Huseini (2001‐2003)
  10. Prof. Dr. der Soz. Gumilar Rusliwa Somantri (2003‐2008)
  11. Prof. Dr. Bambang Shergi Laksmono, MSc (2008‐2012)

Program studi[besut | besut sumber]

Sawetara program studi kang ana ing Fakultas Ilmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia:

  • Program studi ngèlmu Komunikasi
  • Program Studi Ilmu Pulitik
  • Program Studi Ilmu Administrasi
  • Program Studi Ilmu Kriminologi
  • Program Studi Ilmu Sosiologi
  • Program Studi Ilmu Antropologi
  • Program Studi Ilmu Kesejahteraan Sosial
  • Program Studi Ilmu Hubungan Internasional.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Brosur FISIP UI