F-22 Raptor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
F-22 Raptor
F-22 Raptors at Langley - 050608-F-2295B-049.jpg
F-22 ing pangkalan udara Langley.
 Tipe Montor mabur tempur siluman
 Produsen Lockheed Martin Aeronautics
Boeing Integrated Defense Systems
 Pisanan mabur 19 November 1990
 Dikenalaké 15 Desember 2005
 Status Aktif
 Pemakai Amerika Serikat
 Rega satuan US$120 juta (2006)[1]
 Varian X-44 MANTA
FB-22

F-22 Raptor inggih punika montor miber tempur siluman damelanipun Amérika Serikat.[1] Montor mabur punika wiwitanipun dipunrencanakaken kagem montor mabur superioritasingkang badhe dipunginakaken kagem ngadhepi montor mabur tempur saking Uni Soviet.[1] Montor mabur punika dipunrencanakaken dados montor mabur Amerika Serikat ingkang paling canggih wonten ing abad kaping-21, amargi punika, montor mabur punika kalebet montor mabur ingkang paling awis reginipun, reginipun US$120 juta per unit, utawi US$361 juta per unit menawi dipuntambahaken kaliyan pengembanganipun.[1] F-22 versi prodhuksi wiwitanipun dipunkirim dhateng Pangkalan Udara Nellis, Nevada, ing tanggal 14 Januari 2003.[1] Pengetesan lan evaluasi pungkasan dipunlaksanakaken ing tanggal 27 Oktober 2004.[1] Wonten ing pungkasanipun taun 2004, sampun wonten 51 raptor ingkang dipunkirim.[1] Kadaden ancuripun versi prodhuksi wiwitanipun wonten nalika tanggal 20 Desember 2004 nalikanipun lepas landas, sang juru anggegana saged slamet sasampunipun eject saderengipun dhawah.[1] Investigasi dhawahipun montor mabur punika saged nyimpulaken bilih interupsi tenaga wekdal mejahaken mesin saderengipun lepas landas saged damel risakipun sistem kontrol.[2]

F-22 nalikanipun ndhawahaken bom

Sapunika montor mabur modern ing Kilen sampun ngginakaken piranti-piranti ingkang saged damel susah nalikanipun dipundheteksi déning radar, kados ngginakaken material penyerap radar.[3] F-22, ngginakaken material penyerap radar, sanesipun punika wujudipun F-22 dipunrancang kanthi khusus, lan tliti.[3]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h "FY 2007 Budget Estimates." Angkatan Udara Amerika Serikat. Juni 2011.
  2. ^ (en)F-22 Raptor Flight Test(dipunundhuh tanggal 14 Juni 2011)
  3. ^ a b (en)Juni|accessyear=2011|publisher=globalsecurity.org(dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=F-22_Raptor&oldid=1049825"