Equity (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Equity
Equity (film).jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniMeera Menon
Diprodhuseri
DiskénariyoniAmy Fox
Carita déning
  • Amy Fox
  • Alysia Reiner
  • Sarah Megan Thomas
Dibintangi
DimusikiAlexis & Sam
SinématografiEric Lin
Dibesut déningAndrew Hafitz
Perusahaan
prodhuksi
Broad Street Pictures
Dibabar déningSony Pictures Classics
Tanggal metu
  • Januari 25, 2016 (2016-01-25) (Sundance)
  • Juli 29, 2016 (2016-07-29) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
100 menit[1]
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Kalarisan$1.7 yuta[2]

Equity inggih punika filem sandiwara thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel déning Broad Street Pictures taun 2016. Filem punika dipunsutradarani Meera Menon, dhedhasar skénario ingkang dipunanggit déning Amy Fox. Ingkang maragani filem punika antawisipun Anna Gunn, James Purefoy, Sarah Megan Thomas, lan Alysia Reiner. Equity dipuntepangaken pisanan nalika pangaji Sundance Film Festival tanggal 25 Januari 2016.[3] Sadèrèngipun, hak pangeduman filem dipuntumbas déning Sony Pictures Classics[4], filem iki dipunbabar kanggé sagung pamiarsa ing Amérikah Sarékat, tanggal 29 Juli 2016. Equity nampi pangalembana saking para pamirsa lan juru kritik filem.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Meera Menon dipunwartakaken bilih badhé ngarahaken filem punika ing wulan Maret 2015.[5] Anna Gunn dipundhapuk minangka salah satunggalipun paraga, ing wulan Juni 2015, salajengipun James Purefoy ugi mratélakaken sumadya main ing filem punika.[6][7]

Box office[besut | besut sumber]

Equity kasil ngempulaken arta $1,6 yuta saking Amérikah Sarékat lan Kanada, lan $65.116 saking sapérang nagari sanèsipun, kanthi gunggung dumugi $1,7 yuta.[2] Filem punika dipunbabar ing rongatus sèket gangsal gedhong biyoskup.[8]

Pangalembana[besut | besut sumber]

Equity nampi pangalembana saking para juru kritik filem. Wonten ing Rotten Tomatoes filem punika pikantuk panampi 81%, dhedhasar pratélanipun 84 juru kritik, kanthi rata-rata biji 6,4/10.[9] Sawetawis, Metacritic nglaporaken bilih filem punika dipunremeni déning sagung pamirsa lan juru kritik filem. Perkawis punika saget dipunpirsani saking biji ingkang dumugi 68 saking 100 dhedhasar pratélanipun 29 juru kritik.[10][11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Equity (15)". British Board of Film Classification. August 23, 2016. Dijupuk August 23, 2016. 
  2. a b "Equity (2016)". The Numbers. Nash Information Services, LLC. Dijupuk January 13, 2017. 
  3. Chang, Justin. "Sundance Film Festival Unveils 2016 Competition, Next Films". Dijupuk 18 January 2016. 
  4. Cunnigham, Todd. "Sony Classics Acquires ‘Equity,’ Female-Driven Wall Street Saga". Dijupuk 25 January 2016. 
  5. MCNARY, DAVE. "Meera Menon to Direct Female-Driven Wall Street Drama for Broad Street Pictures". Dijupuk 18 January 2016. 
  6. McNary, Dace. "Anna Gunn Starring in Female-Driven Wall Street Movie (EXCLUSIVE)". Dijupuk 18 January 2016. 
  7. McNary, Dave. "'Following' Star James Purefoy Joins Anna Gunn in Wall Street Drama 'Equity'". Dijupuk 18 January 2016. 
  8. "Equity (2016)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk January 2, 2017. 
  9. "Equity (2016)". Rotten Tomatoes. Fandango. Dijupuk January 13, 2017. 
  10. "Equity Reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk August 25, 2016. 
  11. Vishnevetsky, Ignatiy (Jul 28, 2016). "A woman fights to hold on to her career on Wall Street in Equity". The A.V. Club. Dijupuk 30 July 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]