Emre Can

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emre Can taun 2014 ndhik Liverpool

Emre Can iku juru main bal-balan profèsional kang lair ndhik Frankfurt, Jerman tanggal 12 januari 1994.[1] Piyambaké iku pemainé Juventus.[1] Pemain iku nduwé trah Turki nanging lair lan gedhé ndhik Jerman.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Lelampahé kariré ndhik bal-balan dilekasi wektu main ndhik FC Bayern München.[1] Saiki piyambaké main ndhik Juventus.[1] Piyambaké pindah teka Bayer 04 Leverkusen ana ing Liverpool F.C. wektu transfer mangsa panas taun 2014.[2]

Ndèk tim bal-balan Jerman piyambaké tau mimpin nagara iku dadi juwara loro Euro U-17 taun 2011.[3] sakbaré iku piyambaké konsisten tampil apik.[3] Tanggal 28 Agustus 2015 piyambaké diceluk pelatihé Jerman kanggo tetandhingan kualifikasi Piala Éropah musuh Polen lan Sekotlan.[3] Tetandhingan kapisané ya iku tanggal 4 September 2015.[3] Ing Liverpool selawasé patang taun Emre Can ora menango gelar apa-apa, mung kasil gayuh final Carling Cup ing taun 2016, final Europa League ing taun kang padha, lan final Champions League ing taun 2018. Jalaran bab kasebut nyebabaké Emre Can ora dawakaké kontrak ing Liverpool lan milih pindhah menyang Seria A. Ing musim kepisan Emre Can bisa ngrasakaké gelar Scudetto ing musim 2018-2019.

Kemampuané[besut | besut sumber]

Piyambaké bisa main ndék mburi, tengah, utawa ndhik mburiné juru main paling ngarep.[3] Piyambaké apik ndhik bab ngrebut bal lan sikilé loro=loroné aktif kabèh.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Emre Can". www.tribunnews.com. Dijupuk 22 August 2016. 
  2. a b c "PROFIL: Emre Can, Suksesor Jangka Panjang Steven Gerrard". www.goal.com. Dijupuk 22 August 2016. 
  3. a b c d e "Profil Pemain Muda Jerman Euro 2016: Emre Can". www.indolivescore.com. Dijupuk 22 August 2016.