Emily Robison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Emily Robison
Emily Robison in Austin, Texas.jpg
Emily Robison tampil ing Austin, Texas nalika Accidents & Accusations Tour.
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Emily Burns Erwin
Saka Pittsfield, Massachusetts, Amérika Sarékat
Génre alternative country
musik country
bluegrass
country rock
musik folk
blue-eyed soul
Pakaryan pemusik, pangripta lagu, penyanyi
Piranti banjo, dobro, akordion, gitar, bass, papoose
Mangsa akarya 1989–saiki
Labèl SonyBMG/Open Wide/Columbia
Sing magepokan Dixie Chicks
Anggota Martie Maguire
Emily Robison
Natalie Maines
Tilas anggota Robin Lynn Macy
Laura Lynch
Piranti wigati

Banjo: akustik RB-4 dan RB-250, electric Nechville Meteor, Dobro: Scheerhorn squareneck, Gibson 60-D squareneck
Gitar akustik: Taylor 714ce, Gibson J-45

Akordion: Gabbanelli

Emily Robison (lair kanthi jeneng Emily Burns Erwin, dipunlairaken ing Pittsfield, Massachusetts, Amérika Sarékat, 16 Agustus 1972; umur 43 taun ya iku penyanyi lan uga dadi pangripta lagu saka Amérika Sarékat.[1] Dhèwèké uga pamadeg grup musik Dixie Chicks kang ditepungi bisa mainaké alat musik kaya banjo, dobro, gitar, papoose, bass akustik, mandolin, akordion, lan sitar.[1]

Nalika isih cilik, Emily Erwin diajak pindhah wong tuwané saka Pittsfield, Massachusetts ing Addison, Texas kang ana ing pinggir kutha Dallas. Dhèwèké digedhèkaké bebarengan karo mbakyuné Julia lan Martha.[1] Wong tuwané duwé kepénginan Emily lan Martha bisa nguwasani macem-macem alat musik nalika isih ana ing SD.[1] Sawisé miwiti sinau biola ya iku nalika umur 7 taun, banjo ya iku nalika umure 10 taun, Emily banjur njajal kanggo nyinaoni kabèh jinis alat musik gèsèk kang bisa ditemoni.[2]

Sakwisé mahir dolanan alat musik, Emily lan Martie saka taun 1984 nganti tekan taun 1989 mbentuk grup musik bareng karo kanca sekolahé, Troy lan Sharon Gilchrist.[2] Wong papat mau banjur mbentuk grup Blue Night Express.[2] Jeneng mau dijupuk merga grup mau mèlu ana ing fèstival-fèstival musik kang leté adoh.[2]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d Malkin, Nina www.imdb.com.
  2. ^ a b c d Malkin, Nina "A Little About Martie", Dixie Chicks Henhouse (URL diaksès 31 Desember 2007).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emily_Robison&oldid=1000554"