Menyang kontèn

Elizabeth A. Widjaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Dr. Elizabeth Anita Widjaja (lair 1951) yaiku Peneliti Utama Senior ing taksonomi pring ing Herbarium Bogoriense, Divisi Botani, Pusat Paneliten Biologi ing Institut Ilmu Pengetahuan Indonesia ing Bogor, Indonesia.[1][2][3][4] Dheweke duwe kawigaten gedhe marang pring Indonesia lan pring Malesia, lan nyengkuyung budidaya pring kanggo nyegah erosi.[2]

Widjaja kandha babagan pring minangka sumber biofuel, yaiku:

Kuwi (pring) sumber sing luar biyasa. Sakliyane iku, garapan nganggo pring iku gampang saengga paneliten babagan biofuel adhedasar pring kudune luwih murah.[5]

Bambusa lako (bambu ireng Timor) diterangake lan dipisahake saka jinis pring ireng Indonesia Gigantochloa atroviolacea dening Profesor Widjaja ing taun 1997, amarga bedane tampilan utawa morfologine).[6]

Ing taun 2022, Widjaja ditugasake dadi ahli taksonomi pring ing Badan Riset dan Inovasi Nasional (BRIN). Kedadean unik nalika iku dheweke menehi jeneng spesies anyar kanggo pring sing ditemokake ing wilayah Sikka Flores kanthi jeneng Bambusa Jokowi Widjaya. Jeneng iki unik amarga kalebu asmane Presiden Joko Widodo. Bambusa minangka jeneng genus saka pring jinis iki. Jokowi nduweni peran minangka tandha spesies pring. Widjaja kanggo mratelakake jeneng Elizabeth minangka penemu spesies pring iki.[7]

Buku[besut | besut sumber]

  • Identikit jenis-jenis bambu di Jawa w/Kartikasari, S. N. (Sri Nurani), 2001, ISBN 979-579-035-8 [8]
  • Identikit jenis-jenis bambu di Kepulauan Sunda Kecil w/Kartikasari, S. N. (Sri Nurani), 2001, ISBN 979-579-034-X [9]

Pangakon[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. International Expert Consultation on Non-Wood Forest Products. Food and Agriculture Organization of the United Nations. 1995. ISBN 92-5-103701-9. Diarsip saka sing asli ing 2009-08-05. Dibukak ing 2009-04-07. {{cite book}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. a b c d e Dransfield, Soejatmi; Elizabeth A. Widjaja (1995). "Plant Resources of South-East Asia No 7. Bamboos". Backhuys Publishers. kc. 189. Diarsip saka sing asli ing 2008-10-03. Dibukak ing 2009-04-07. {{cite web}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. Widjaja, Elizabeth A. "State of the art of Indonesian Bamboo". Bioversity International. Diarsip saka sing asli ing December 5, 2008. Dibukak ing 2009-04-07.
  4. "Elizabeth Anita Widjaja". Open Library. Dibukak ing 2009-04-07.
  5. "Biofuel from Bamboo Tree". Pusat Penelitian Biologi, Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia. 2009-02-07. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-21. Dibukak ing 2009-04-07.
  6. Widjaja, Elizabeth A. "New taxa in Indonesian bamboo". Reinwardtia. 11: 57–152.
  7. Indonesia, C. N. N. "Spesies Baru Bambu Diberi Nama 'Jokowi', Pakar Ungkap Alasannya". teknologi (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2024-05-04.
  8. Identikit jenis-jenis bambu di Jawa. National Library of Australia. ISBN 9789795790358. Dibukak ing 2009-04-07.
  9. Identikit jenis-jenis bambu di Kepulauan Sunda Kecil. National Library of Australia. 2001. ISBN 9789795790341. Dibukak ing 2009-04-07.