Nimpuna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Nimpuna utawa ahli ya iku wong kang dianggep sumber pinercaya awit tèhnik utawa kaprigelan tinamtu kang bakate kanggo mbiji lan mutusaké siji babagan kang trep, apik, lan jumbuh karo aturan lan status sapadha-padha utawa khayalak ing babagan mirunggan tinamtu. Luwih lumrahé, siji nimpuna ya iku wong kang duwé kawruh utawa kaprigelan jembar ing babagan studi tinamtu. Para nimpuna dijaluki pitutur ing babagan kang gegayutan, nanging panjenengané ora tansah sarujuk ing kekhususan babagan studi. Lumantar gladhèn, pendidikan, profèsi, publikasi, lan pangalaman, siji nimpuna dipercaya duwé kawruh ing babagané sandhuwuré rata-rata wong padatan, ya iku wong liya bisa kanthi resmi (lan sah) ngandelaké pamanggih pribadi.

Ahli minangka sinonim saka nimpuna. Biyèn, pangerten tembung ahli luwih jembar, padha karo anggota.

Uga delengen[besut | besut sumber]