Ecser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ecser
Lambang Ecser
Lambang Ecser
Ecser is located in Hungary
Ecser
Lokasi Ecser
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 47°26′40″L 19°19′34″W / 47.44437°L 19.32605°W / 47.44437; 19.32605
Nagara Hongaria
Kacamatan Pest
Area
 • Total 13,1 km2 (51 sq mi)
Population (2001)
 • Total 3.252
 • Density 248,05/km2 (64,240/sq mi)
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe Pos 2233
Area code(s) 29
Website www.ecser.hu

Ecser (pronounced [ˈɛʧɛr], mèmper pocapan Inggris "acher"), iku sawijining kutha cilik utawa désa ing kacamatan (county) Pest, Hongaria, sacedhaké kutha Budapest. Ecser uga duwé jeneng basa Slowakia: Ečer, lan nduwèni sawetara padunung minoritas wong Slowak. Désa iki dumunung ing sisih kidul-wétané Budapest, cedhak papan anggegana internasional Ferihegy. Papan padunungan ing sacedhaké antara liya Maglód, Vecsés, Gyömrő lan Üllő. Dalan gedhé M0 parané tumuju menyang désa iki. Désa iki dumunung ing jalur sepur nomer 120a (Budapest-Újszász-Szolnok).

Sajarah[sunting | besut sumber]

Cathetan pisanan sing katulis bab Ecser ya iku tanggal 15 Desember 1315, senadyan désa iki wis ana wiwit taun 896, nalika wong Hongaria teka ing tlatah iki. Miturut legenda, jeneng désa iki peparing saka Pangéran Ageng Árpád saka Suku Hongaria. Nalika mampir ing tlatah iki, sang Pangéran takon jenengé panggonan iki marang padunung lokal nanging para padunung ora bisa njawab. Banjur Pangéran Árpád celathu: Aranana panggonan iki miturut anané wit oak (Basa Hongaria cser). Jroning dominasi kakuwasan Ottoman Turki (1526-1686) désa iki prasasat mati, utamané sawisé takluké Buda, kang ana ing sacedhaké. Padunung sing sepisanan bali menyang désa iki ing taun 1699. Jroning Perang kamardikan Rákóczi (1703-1711) ana 11 prajurit saka Ecser (kang mèlu perang). Ing wiwitan taun 1700 sing duwé tlatah iki ya iku Count Antal Grassalkovich manggon ing Slowakia.

Bab wigati[sunting | besut sumber]

Siji-sijiné monumèn ing désa iki ya iku gréja katulik saka taun 1740.

Ing désa iki uga ana tarian rakyat kang misuwur ya iku Wedding at Ecser (Ecseri lakodalmas).

Ing lambang désa kagambar gréja, tarian rakyat lan wit oak, telu bab wigati saka désa iki.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ecser&oldid=991663"