Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016
Gambar:Doraemon movie 2016.jpeg
Theatrical Releasing Poster
Jepang ドラえもん 新・のび太の日本誕生
Hepburn Doraemon Shin • Nobita no Nippon Tanjō
Harfiyah Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016
Disutradarani Shinnosuke Yakuwa
Diprodhuseri
  • Momoko Kawakita * Shingo Namerikawa * Kirika Tsuruza * Hitoshi Ono * Rena Takahashii * Takuji Yamada * Kenji Yoshida
Ditulis déning Shinnosuke Yakuwa (Screenplay)
Higashi Shimzu
Adhedhasar Doraemon by Fujiko F. Fujio
Dibintangi
Dimusiki Kan Sawada
Sinématografi Takashi Suehiro
Dibesut déning Toshihiko Kojima
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Toho
Tanggal metu
Cithakan:Film Date[1]
Suwéné
104 minutes
Nagara Japan
Basa Japanese
Kalarisan US$57,5 million[2]

Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016 (ドラえもん 新・のび太の日本誕生 Doraemon Shin • Nobita no Nippon Tanjō?) (ドラえもん 新・のび太の日本誕生 Doraemon Shin • Nobita no Nippon Tanjō?) iku Filem animasi Jepang prodhuksi taun 2016 kang duwé téma crita fiksi élmiah ngulandara kang dianggit lan disutradharani déning Shinnosuke Yakuwa, lan minangka filem kaping telung puluh enem ing séri filem saka Doraemon. Filem iki nyritakaké Nobita lan kanca-kanca kang ngulandara ing Jepang nalika 70.000 taun kepungkur. Lagu pambukané ya iku Yume o Kanaete Doraemon, kang dinyanyiaké déning MAO. Lan lagu pungkasan, Sora e kang dinyanyiaké déning Masayoshi Yamazaki. Jargon saka filem iki uniné  "Kekancan iku bisa ngliwati papan-wektu", "Bapak, aku weruh lairé Jepang nalika abad 21", "Kita bisa ndeleng lairé Jepang nalika Abad 21" lan "Sawenèh wadi kang namung ana ing Jepang". Filem iki dibabar kanthi bebarengan ing 5 Maret 2016. Vidio gim filem iki dibabar déning Nintendo 3DS ing tanggal 3 Maret, 2016. Vidio gim iki uga ana ing iTunes store kanthi pertalan basa Inggris lan subtitle basa Inggris ing Malaysia lan Singapura, lan ing DVD lan Blu-ray kanthi subtitle basa Inggris ing Hong Kong. Filem Iki ngancik pikoléhan akèh dhéwé ka-7 ing filem Jepang nalika taun kasebut.

Sulih Swara[besut | besut sumber]

Karakter Paraga
Doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ohara
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Takeshi "Gian" Goda Subaru Kimura
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
Nobita kang Ibu Kotono Mitsuishi
Nobita Bapak Yasunori Matsumoto
Gian kang Ibu Miyako Takeuchi
Dorami Chiaki
Tsuchidama Hiroshi Yanaka
Tajikara Kouji Ishii
Koiyame Aya Hisakawa
Pega Hiroki Shimowada
Gris Miyako Ito
Draco Yuki Kaida
Wektu Patroli Corps Aya Hisakawa

Miki Fukui Keicho Yuka

Wektu Machine Miyako Ito
Landowner Kouji Ishii

Lelagon[besut | besut sumber]

  • Pambuka - Yume wo Kanaete Doraemon. Musik lan cakepan: Katsuhiko Kurosu. Panata musik: Kaoru Okubo. Panyanyi: Mao. Paduan Swara: Sunflower Kids (Columbia)
  • Pamungkas - To the sky. Pangripta/panata musik: Yamazaki SusumuYoshi. Panyanyi: Masayoshi Yamazaki ( EMI Cathetan )

Karakter tambahan[besut | besut sumber]

  • Kukuru - Ryoko Shiraishi
  • Gigazombi Yoshitada Ōtsuka
  • Darkness group Hiroshi Tanahashi & Togi Makabe , Yoshio Kojima
  • Tsuchidama

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing  tanggal 10 Juli 2015, Fujiko ngandharake menawa wis gawe  filem daur ulang saka taun 1989 kanthi irah-irahan Doraemon: Nobita lan Lair saka Jepang, minangka filem kang tikete paling laris ing antarané sawetara filem  Doraemon.  15 Juli 2015, ing situs web filem iki di resmekake. 21 oktober, penyulihsuara kang bakal  main ing filem diumumake.

Box office[besut | besut sumber]

Nalika miwiti pamuteré filem ing 374 bioskop déning distributor Toho, Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016 ngasilaké kauntungan $56 yuta ing 544.816 pamuteran filem, lan manggon ing urutan kapisan box office Jepang. Nganti rong minggu ngarepé, kanthi kasil $14,4 yuta. Banjur melorot ing nomor loro ing minggu sabanjuré, ing ngisoré Assassination Classroom. Ing minggu ka-enem melorot ing urutan ka-telu, kanthi asil $1 yuta. Ing ngisor iki panjlentrehané:

# Tataran Pungkasan minggu Kasil reged ing pungksan minggu Gunggungé pikoléhan ing pungkasan minggu
1 1 Maret 5-6 ¥637,035,600 ($5.60 yuta) ¥637,035,600 ($5.60 yuta)
2 1 Maret 12-13 ¥485,035,600 ($4.26 yuta) ¥1,254,423,800 ($11.0 yuta)
3 1 Maret 19-20 ¥399,929,400 ($3.59 yuta) ¥1,828,542,300 ($16.0 yuta)
4 3 Maret 26-27 ¥270,888,500 ($2,4 yuta) ¥2,552,345,400 ($22.6 yuta)
5 2 April 2-3 ¥234,597,000 ($2.1 yuta) ¥3,382,985,800 ($30.1 yuta)
6 3 April 9-10 ¥115,511,200 ($1.1 yuta) ¥3,778,527,800 ($33.8 yuta)
7 5 April 16-17 ¥77,127,700 ($anyar 709.000) ¥3,884,690,900 ($34.8 yuta)
8 11 April 23-24 ¥35,000,000 ($305,000) ¥3,930,000,000 ($35.2 yuta)
9 13 30 April-Mei 1 ¥44,000,000 ($404,000) ¥3,980,000,000 ($35,5 yuta)
10 15 Uga 7-8 ¥55,000,000 ($505,000) ¥4,050,000,000 ($36.1 yuta)
11 25 Uga 14-15 ¥14,000,000 ($102,000) ¥4,070,000,000 ($36.3 yuta)
Gunggung pungkasan ¥4.12 milyar ($41 yuta)[nb 1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Doraemon movie 36 to be release in 5 march 2016". October 26, 2015. 
  2. "WOKJ Weekend Box office". Dijupuk May 17, 2016. 


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "nb", nanging tenger <references group="nb"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana