Donnie Yen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Donnie Yèn
Donnieyen SHFF.jpg
Yèn ing Fèstival Film Internasional Shanghai 2007.
Jeneng Cina 甄子丹 (Tradhisional)
Jeneng Cina 甄子丹 (Prasaja)
Pinyin Zhēn Zǐdān (Mandarin)
Jyutping Jan1 Zi2daan1 (Kanton)
Leluhur Cina Taishan, Guangdong, Cina
Asal Hongkong Hong Kong
Lair (1963-07-27) 27 Juli 1963 (umur 54)
Cina Guangzhou, Guangdong, Cina
Pakaryan Actor, martial artist, filem director, action choreographer, produser filem
Taun aktif 1983 - saiki
Jeneng pasangan Cecilia Cissy Wang (2003-saiki)
Situs resmi http://www.donnieyen.com/
Iki arupa jeneng Cina; jeneng kulawargané ya iku Yèn.

Donnie Yèn (lair ing Guangzhou, Guangdong, Républik Rakyat Cina, 27 Juni 1963; umur 54 taun) dhèwèké iku bintang filem utawa aktor ,sutradara, produser filem kang asalé saka Hong Kong.[1] Ora namung kondhang dadi bintang filem lan aktor ning tivi Hong Kong, Donnie Yèn uga olèh pangakonan internasional amarga aktif anggoné meranaké tokoh ning filem-filem kang dilakoni bebarengan karo aktor Hong Kong kondhang liyané, kaya ta Jackie Chan, Jet Li lan Michelle Yeoh.[1]

Dhèwèké dianggep dadi aktor laga papan dhuwur ning pafileman Hong Kong.[1] Kaya apa kang dikandhakaké déning sutradara Peter Chan (sutradara filem Peter Chan) kang nyebutaké manawa Donnie Yèn iku aktor filem laga jaman saiki kang wis bisa minangka awaké lan bisa dadi pelopor babagan filem laga.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Donnie Yèn kaping pisanan miwiti kariré nalika taun 1983 dadi stuntman (pameran pangganti) ning filem Shaolin Drunkard (1983) lan ning filem Taoism Drunkard ning taun sabanjuré, 1984.[1] Sawisé iku, nalika umur rong puluh taun, dhèwèké wiwit olèh kapitayan kanggo mainaké peran kang luwih gedhé manèh.[1] Mula awit kadadéan iku, wis puluhan filem wis dibintangi déning dhèwèké.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi déning Donnie Yèn[2] :

  • The Monkey King (2012)
  • Wu Xia (2011)
  • The Lost Bladesman (2011)
  • All's Well End's Well 2011 (2011)
  • The Legend Of Chen Zhen (2010)
  • IP Man II (2010)
  • 14 Blades (2010)
  • Bodyguards And Assassins (2009)
  • The Founding Of Republic (2009)
  • All's Well End's Well 2009 (2009)
  • IP Man (2008)
  • Painted Skin (2008)
  • An Empress And The Warriors (2008)
  • Flash Point (2007)
  • Dagon Tiger Gate (2006)
  • Stormbreaker (2006)
  • Seven Swords (2005)
  • SPL (2004)
  • Love On The Rocks (2004)
  • The Twins Effect Sequel (2004)
  • Protégé De La Rose Noire (2004)
  • Oni-Musha III ( PS II Game ) (2003)
  • Twins Effect (2003)
  • Shanghai Knight (2003)
  • Hero (2002)
  • Shurayuki-Hime (2001)
  • Blade2: Bloodhunt (2001)
  • Highlander: Endgame (2000)
  • Moonlight Express (1999)
  • City Of Darkness (1998)
  • Ballistic Kiss (1998)
  • Shanghai Affairs (1998)
  • The Black Rose (1997)
  • Legend Of The Wolf (1997)
  • Iron Monkey 2 (1996)
  • Satan Returns (1996)
  • Asian Cop - High Voltage (1995)
  • Saint Of Gamblers (1995)
  • Circus Kids (1994)
  • Wing Chun (1994)
  • Iron Monkey (1993)
  • Hero Among Heroes (1993)
  • Buterfly And Sword (1993)
  • Cheetah On Fire (1993)
  • New Dragon Gate Inn (1991)
  • Once Upon A Time In Cina 2 (1992)
  • Crystal Hunt (1991)
  • Holy Virgin VS Evil Dead (1991)
  • Tiger Cage II (1990)
  • In The Line Of Duty 4 (1989)
  • Tiger Cage (1988)
  • Mismatched Couples (1985)
  • Drunken Tai Chi (1984)
  • Miracle Fighters 2 (1982)

Serial TV[besut | besut sumber]

Serial télévisi kang tau dibintangi déning Donnie Yèn [2]:

  • 1987, The Last Conflict
  • 1988, Mo Min Kap Sin Fung
  • 1989, Flying Téiger SWAT Team
  • 1991, A New Life
  • 1991, Crime File
  • 1994, The Kung Fu Master
  • 1995, Fist Of Fury
  • 1995, Jing Wu Men
  • 1999, Codename: The Puma
  • 2001, Fist Of Fury: Sworn Revenge

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g biografi Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. ^ a b Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Agustus 2011