Donnie Yen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Donnie Yen
Donnieyen SHFF.jpg
Yen ing Fèstival Film Internasional Shanghai 2007.
Jeneng Cina 甄子丹 (Tradhisional)
Jeneng Cina 甄子丹 (Prasaja)
Pinyin Zhēn Zǐdān (Mandarin)
Jyutping Jan1 Zi2daan1 (Kanton)
Leluhur Cina Taishan, Guangdong, Cina
Asal Hongkong Hong Kong
Lair (1963-07-27) 27 Juli 1963 (umur 53)
Cina Guangzhou, Guangdong, Cina
Pakaryan Actor, martial artist, filem director, action choreographer, produser filem
Taun aktif 1983 - saiki
Jeneng pasangan Cecilia Cissy Wang (2003-saiki)
Situs resmi http://www.donnieyen.com/
Iki arupa jeneng Cina; jeneng kulawargané ya iku Yen.

Donnie Yen (lair ing Guangzhou, Guangdong, Républik Rakyat Cina, 27 Juni 1963; umur 54 taun) dhèwèké iku bintang filem utawa aktor ,sutradara, produser filem kang asalé saka Hong Kong.[1] Ora namung kondhang dadi bintang filem lan aktor ning tivi Hong Kong, Donnie Yen uga olèh pangakonan internasional amarga aktif anggoné meranaké tokoh ning filem-filem kang dilakoni bebarengan karo aktor Hong Kong kondhang liyané, kayata Jackie Chan, Jet Li lan Michelle Yeoh.[1]

Dhèwèké dianggep dadi aktor laga papan dhuwur ning pafileman Hong Kong.[1] Kaya apa kang dikandhakaké déning sutradara Peter Chan (sutradara filem Peter Chan) kang nyebutaké manawa Donnie Yen iku aktor filem laga jaman saiki kang wis bisa mbentuk awaké lan bisa dadi pelopor babagan filem laga.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Donnie Yen kaping pisanan miwiti kariré nalika taun 1983 dadi stuntman (pameran pangganti) ning filem Shaolin Drunkard (1983) lan ning filem Taoism Drunkard ning taun sabanjuré, 1984.[1] Sawisé iku, nalika umur rong puluh taun, dhèwèké wiwit olèh kapercayan kanggo mainaké peran kang luwih gedhé manèh.[1] Mula awit kadadéyan iku, wis puluhan filem wis dibintangi déning dhèwèké.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi déning Donnie Yen[2] :

  • The Monkey King (2012)
  • Wu Xia (2011)
  • The Lost Bladesman (2011)
  • All's Well End's Well 2011 (2011)
  • The Legend Of Chen Zhen (2010)
  • IP Man II (2010)
  • 14 Blades (2010)
  • Bodyguards And Assassins (2009)
  • The Founding Of Republic (2009)
  • All's Well End's Well 2009 (2009)
  • IP Man (2008)
  • Painted Skin (2008)
  • An Empress And The Warriors (2008)
  • Flash Point (2007)
  • Dagon Tiger Gate (2006)
  • Stormbreaker (2006)
  • Seven Swords (2005)
  • SPL (2004)
  • Love On The Rocks (2004)
  • The Twins Effect Sequel (2004)
  • Protégé De La Rose Noire (2004)
  • Oni-Musha III ( PS II Game ) (2003)
  • Twins Effect (2003)
  • Shanghai Knight (2003)
  • Hero (2002)
  • Shurayuki-Hime (2001)
  • Blade2: Bloodhunt (2001)
  • Highlander: Endgame (2000)
  • Moonlight Express (1999)
  • City Of Darkness (1998)
  • Ballistic Kiss (1998)
  • Shanghai Affairs (1998)
  • The Black Rose (1997)
  • Legend Of The Wolf (1997)
  • Iron Monkey 2 (1996)
  • Satan Returns (1996)
  • Asian Cop - High Voltage (1995)
  • Saint Of Gamblers (1995)
  • Circus Kids (1994)
  • Wing Chun (1994)
  • Iron Monkey (1993)
  • Hero Among Heroes (1993)
  • Buterfly And Sword (1993)
  • Cheetah On Fire (1993)
  • New Dragon Gate Inn (1991)
  • Once Upon A Time In China 2 (1992)
  • Crystal Hunt (1991)
  • Holy Virgin VS Evil Dead (1991)
  • Tiger Cage II (1990)
  • In The Line Of Duty 4 (1989)
  • Tiger Cage (1988)
  • Mismatched Couples (1985)
  • Drunken Tai Chi (1984)
  • Miracle Fighters 2 (1982)

Serial TV[besut | besut sumber]

Serial televisi kang tau dibintangi déning Donnie Yen [2]:

  • 1987, The Last Conflict
  • 1988, Mo Min Kap Sin Fung
  • 1989, Flying Téiger SWAT Team
  • 1991, A New Life
  • 1991, Crime File
  • 1994, The Kung Fu Master
  • 1995, Fist Of Fury
  • 1995, Jing Wu Men
  • 1999, Codename: The Puma
  • 2001, Fist Of Fury: Sworn Revenge

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g biografi Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. ^ a b Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Agustus 2011