Dodol susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adapun di Koperasi Peternakan Bandung Selatan Pangalengan, dodol susu-pun dijual di sana
Dodol susu

Saktemenipun, dodol punika salah setunggilipun panganan nyemek ingkang kadamel saking glepung wos (beras) ketan, santen kelapa, ngagem gendis. Wondene dodol susu, kadamel saking bahan dodol lumprahipun, namung dipuncaosi susu cair[1] kanggé nambah rasa. Dodol susu punika panganan khas saking Pangalengan, Bandung, Jawa Barat.[2] Ing tlatah Bandung, dodol susu dipundamel wiwit taun 70-an. Gendis dipuntambahen kanti cacah ingkang radi kathah, punika supados langkung awet dodol susunipun.[1]

Wondene, ing Samiran, Selo, Boyolali, Jawa Tengah, damelipun dodol susu ing désa punika wiwit taun 2010, sakbibaripun mbledosipun Gunung Merapi ingkang damel risakipun panguripan masarakat ing tlatah punika.[3] Susu dipunkajengaken tiyang mrika minangka bahan dasaripun amargi cumepak wonten dhusun punika, ugi dipunajabaken mugi dodol susu saged dados salah satunggalipun olèh-olèh khas Boyolali ingkang Kitha Susu.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Olahan Susu Nusantara". Dijupuk 22 Dhésèmber 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Dodol Susu" Tekno.
  3. a b  Austria (24 Januari 2013). "Hmm, Dodol Susu Jadi Cara Baru Nikmati Susu". Solopos.com. Dijupuk 22 Dhésèmber 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)