Disneyland Resort Paris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Geyser wonten ing disneyland paris

Disneyland Resort Paris utawi ingkang gadhah nama asli Euro Disney Resort, lajeng gantos malih dados Euro Disneyland inggih punika salah satunggaling wujud kompleks kangge hiburan ingkang gadhah tema Disney lan gadhah kalih papan kanggé dolanan, Disneyland Paris lan [Walt Disney Studios Park|Walt Disney Studios]] ingkang mapan wonten ing Marne-la-Vallée, satunggaling kitha ingkang énggal wonten ing Paris ingkang mapan wonten ing dhaérah ndesaing sisih wetan Paris, Perancis, ingkang papanipun kirang langkung tebihipun 32 km (20 mi) saking titik nol kilometer ing punjering kitha Paris lan kathah dipunpanggeni déning masarakat Prancis mliginipun komune Chessy, Seine-et-Marne.[1] Menawi badhé tumujudhateng resort punika saged ngginakaken mobil lan RER. Stasiun sepur ingkang mapan wonten ing papan punika ugi dipunlayani déning TGV, Thalys, lan Eurostar.

Disneyland Resort Paris inggih dipungadhahi lan dipunkelola déning Euro Disney S.C.A., satunggaling perusahaan ingkang gadhah saham kuasa 39,78% ingkang punika dipunadani déning The Walt Disney Company, 10% dipunkuasani déning pamarèntah Saudi inggih punika wonten ing tanganipun Pangeran Al Walid lan 50,22% dipunkuaosi déning perusahaan- perusahaan sanesipun ingkang gadhah saham ing resort punika. Déné ingkang mandhegani resort punika inggih satunggaling direktur lan CEO saking Philippe Gas.

Sujarahipun[sunting | sunting sumber]

Disneyland resort Paris dipun bangun ing taun 1988 lan dipun bikak ing tanggal 12 April 1992 kanthi nama sepisanan Euro Disney. Ananging ing wekdal sepisanan, cacahipun wisatawan ingkang dipunangkah badhé remen wisata wonten ing resort punika boten kados kasunyatanipun amargi wonten masalah ing bab budaya.[2]

Gerbang mlebet Disneyland Paris

Ing sasi Oktober 1994, namanipun lajeng dipungantos dados Disneyland Paris. Akhiripun, kanthi wontenipun bagéyan - bagéyan ingkang dipunjangkepi lan dipunéwah - éwahi, resort punika lajeng saged pikantuk untung ing taun 1995. Lajeng ing taun 2002, dipunbikak Walt Disney Studios ingkang minangka taman dolanan Disney kaping sedasa. Resort punika badhe nambah terus jinising dolanan ingkang wonten ing lebetipun kalebet dhaerah Toon Studios wonten ing Walt Disney Studios ing taun [2007]] lan ugi Tower of Terror ing taun 2008. Disneyland Resort Paris inggih punika minangka resort ingkang kaping kalih saking Disney resort ingkang dipunbikak ing sak njawining Amerika Serikat, inggih nerasaken resort ingkang sepisanan ingkang dipunbikak inggih punika Tokyo Disney Resort ingkagn minangka resort sepisanan ingkang dipungadhahi lan dipunlampahaken dening perusahaan Disney. Punika inggih satunggaling subyek ingkang kontroversi ing sadangunipun wonten peiode negoisasi lan konstruksi ing taun 1980 an lan ing purwakaning taun 1990 an, nalika saperangan tokoh ingkang misuwur ing Perancis ingkang nyuwantenaken oposisi lan protes ingkang dipun adani dening serikat buruh Perancis lan sanès - sanèsipun. Kadadosan punika ingkang dadosaken resort punika mundur sanget, déné sedaya asiling pendapatan saking taman hiburan, tiyang ingkang tilem ing hotel, sedayanipun anjlog ing sak ngandhaping praduga. Lan ing sasi Juli 1995 perusahaan punika saged pikantuk untung ingkang ageng ing sepisanan.

Tata letakipun[sunting | sunting sumber]

Disneyland Resort Paris inggih minangka griya kanggé kalih taman dolanan, pitung hotel, lan ugi setunggal kompleks kanggé blanja, restoran, lan ugi papan hiburan. Resort punika kapérang saking:[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]