Diet Mediterranean

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ilustrasi diet mediterranean

Diet mediterranean (basa Inggris:Mediterranean diet) ya iku salah sijiné cara diet modern kanggo genteni teknik diet tradhisional kang biniji duwédampak négatif.[1] Bagakan iki dibuktikake anané angka kematian amarga lelara jantung koroner kang kagolong cilik ing nagara-nagara Mediterranean dibandingake karo nagara indhustri liyané.[1] Iki kang nyebabake pakulinan mangan lan uripé béda-béda karo nagara maju liyané [2]

Diet Meditteranean kanthi tradhisional kapérang saka wolung komponèn, ya iku dhuwure rasio lemak jenuh tunggal marang lemak jenuh ganda, tingkat konsumsi alkohol sedhengan, dhuwure konsumsi woh polong, akèh konsumsi serealia, akèh konsumsi woh-wohan, akèh konsumsi sayuran, sithik konsumsi susu lan produk susu, lan ulah raga kanthi teratur.[2] Sangsaya akèh komponèn diet kang dilakoni sangsaya akèh keuntungan kang karengkuh.[2] Sanajan keuntungan mau bisa disebabake déning akèhé serat gizi lan antioksidan kang ana sajeroning diet Mediterranean, panaliten mutakhir nuduhake yèn asem lemak tak jenuh tunggal (asem oleat) duwé peran wigati sajeroning pencegahan lelara jantung koroner.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b WHO. 1988. Diet Mediterranean.
  2. a b c d Trichopoulou. 2000.Mengenai Prabawa Pola Makan yang Sehat.


Pranala njaba[besut | besut sumber]

diet kaya serat