Dharma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Dharma ing KamusWiki.

Dharma utawa darma (éjaan miturut KBBI) iku istilah kang dijupuk saka basa Sansekerta lan teges dhasaré ya iku kewajiban, aturan lan kabeneran. Saliyané ing basa Melayu utawa basa Indonésia ditepungi uga tembung derma kang dhedhasar tembung iki uga. Tembung dharma bisa ngrujuk manéka prakara.

Agama[besut | besut sumber]

  • Konsèp dharma sajeroning agama Hindhu
  • Konsèp dhamma sajeroning agama Buda

Jeneng papan[besut | besut sumber]

Toponim[besut | besut sumber]

Perguruan tinggi[besut | besut sumber]

Perusahaan lan organisasi[besut | besut sumber]

Sastra[besut | besut sumber]

Tokoh[besut | besut sumber]

Sapérangan tokoh kang jenengé ngandhut tembung dharma:

Liya-liya[besut | besut sumber]


Disambig variants icon.svg
Puniki kaca disambiguasi nami tiyang (ingkang sok dipunginaaken kanggé nami papan panggénan) — satunggiling bantuan navigasi kanggé ngarahaken Penjenengan tumuju dhumateng artikel ingkang leres, ing antawisipun sapérangan tiyang ingkang kagungan nami ingkang sami. Menawi Panjenengan dumugi kaca puniki langkung pranala saking artikel sanès, wonten saénipun Panjengengan wangsul dhumateng artikel kasebat lan ngleresaken pranalanipun supados langsung tumuju dhumateng artikel tiyang ingkang leres.