Datemaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Datemaki

Datemaki (伊達巻?) punika dhaharan Jepang ingkang dipundamel saking tigan, mèmper kaliyan atsuyaki tamago nanging datemaki punika ngagem campuran ulam lan urang ingkang dipunlembutaken sarta dipuntambah kaliyan mirin lan gula ingkang kathah satemah dados legi.[1][2] Sedaya bahanipun punika dipunpanggang kanthi ngginakaken piranti pesegi ngantos atos lan gadhah tèkstur ingkang kados kué ingkang nalika sampun mateng lajeng dipun-gulung. Menika mèmper kaliyan bolu gulung.

Wonten ing wewengkon Nagasaki ingkang kondhang kaliyan dedhaharan kué Kastella (kasutera), datemaki punika ugi kawastanan kanthi nama kamaboko. wonten ing Jepang, datemaki punika kalebet dhaharan ingkang mirunggan, pramila lajeng dipuncawisaken kanggé adicara mbikak warsa (taun) énggal wonten ing Jepang.

Mula buka nama datemaki[besut | besut sumber]

  • Date Masamune (punika satunggaling daimyo ingkang asalipun saking zaman Sengoku) punika remen sanget kaliyan olah-olahan saking tigan kados meika satemah dhaharan kasebat kawastanan datemaki.
  • Olah-olahan punika kalebet variasi sanèsipun saking tamagoyaki ingkang kalebet masakan ingkang prasaja, nanging dipundamel mligi kanthi campuran saking ulam saha urang. Awit saking punika dhaharan punika kawastanan datemaki (wonten ing basa Jepang, date punika ateges ngagem riasan)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Datemaki (Japanese Sweet Rolled Omelette) 伊達巻 • Just One Cookbook". Just One Cookbook (ing basa Inggris). 2013-12-26. Dijupuk 2017-11-27. 
  2. "Datemaki Recipe – Japanese Cooking 101". www.japanesecooking101.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-11-27.