Dalma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dalma iku pulo kang dumunung ing Emarati ing Lempongan Pèrsi watara 26 mil (42 km) saka pesisir Abu Dhabi lan 72 mil (116 km) saka Doha. Abu Dhabi Islands Archaeological Survey ADIAS miwiti panelitèn arkéologi ing pulo Dalma ing taun 1992. Kurang luwih 20 situs arkéologi tinemu ing pulo iki, wiwit saka jaman Néolitik (pungkasan jaman watu). Padunung ing pulo iki watara 10 èwu jiwa, akèh-akèhé dumadi saka wong Arab Iran Hansens lan Qatar kang wis olèh kawarganagaraan Uni Emirat Arab (UAE).

Koordhinat: 24°31′N 52°19′E / 24.517°N 52.317°E / 24.517; 52.317


Cithakan:UAE-geo-stub