Menyang kontèn

Daktyla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Daktyla
JinisBread
Panggonan asalGreece
Woworan pokokWheat flours, fine cornmeal
Buku masakan: Daktyla  Médhia: Daktyla

Daktyla minangka roti 'negara' utawa roti 'desa' ragi saka Yunani, nanging uga misuwur ing Siprus [1] lan Turki . [2] Wangun iki duwé segmen kaya driji roti, sing diarani 'roti driji' [3] (Δάχτυλα, Daktyla ing basa Yunani tegese "driji" ), sing digawe nganggo garis garis ing jero roti sadurunge dipanggang, [4] utawa nggawe jajaran adonan gulung lan ngidini adhep-adhepan nalika wis kabukten . Biasane digawe saka glepung 'negara', yaiku campuran glepung gandum lan tepung jagung sing apik, sing diwenehi warna kuning cahya, lan diwenehi wiji wijen lan nigella, [5] sawetara resep uga kalebu wiji nigella ing adonan.

[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 'Store uses its loaf — and bakes new Polish bread' , Wishaw Press, 26 Sep 2007 - Retrieved 31 May 2010
  2. 'The World Encyclopedia of Bread and Bread Making', Christine Ingram and Jennie Shapter (Lorenz Books) ISBN 1-85967-912-9
  3. 'Daktyla: Greek finger bread' - Il Forno, 20 January 2004 - Retrieved 31 May 2010
  4. 'The World Encyclopedia of Bread and Bread Making', Christine Ingram and Jennie Shapter (Lorenz Books) ISBN 1-85967-912-9
  5. 'Store uses its loaf — and bakes new Polish bread' , Wishaw Press, 26 Sep 2007 - Retrieved 31 May 2010
  6. Daktyla recipe King Arthur Flour - Retrieved 31 May 2010