Daihatsu Xenia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Daihatsu Xenia

Daihatsu Xenia ya iku jeneng montor jinis MPV kang dirancang lan diprodhuksi bareng déning Astra Daihatsu Motor lan Toyota Astra Motor.[1] Mobil iki dipasaraké karo 2 merek liyané ya iku Daihatsu Xenia dipasaraké déning Astra Daihatsu Motor nanging Toyota Astra Motor dipasaraké kanthi mèrek Toyota Avanza.[1]

Daihatsu Xenia kawanuhaké ing Indonésia sajeroning telung tipe ya iku Mi, Li, lan Xi.[1] Varian Mi lan Li nggunakaké mesin 1.0L, déné Xi nganggo mesin 1.3L.[1] Bedané Mi lan Li ya iku ora ana power steering ing varian Mi (varian kang paling cendhek kualitasé katandhing varian liyané).[1] Saliyané iku varian Mi isih nganggo velg kang digawé saka wesi (Li uga nggunakaké velg besi nanging wis ditutup karo dop).[1] Varian Xenia otomatis mung ana ing varian kang paling dhuwur ya iku Xi kang diarani Xenia Matic.[1]

Kanggo suspènsi ngarep, Xenia Li lan Mi nganggo Mac Pherson strut.[1] Déné ing varian Xi wis ditambah karo stabilizer.[1]

Facelift[besut | besut sumber]

Model iki metu saka taun 2006 nganti taun 2011. Owahane yaiku lampu belakang lan pelek.

Mesin[besut | besut sumber]

Ana 2 tipe mesin, ya iku 1000 lan 1300 cc.[1] Teknologi VVT-i wiwit dianggo nalika taun 2006.[1]

Mesin EJ-VE K3-VE
kabèh mesin bènsin
Tipe mesin 3 silinder segaris, 12 Katup DOHC, VVT-i EFI 4 silinder segaris, 16 Katup DOHC, VVT-i EFI
Isi silinder (cc) 989 (1000) 1.298 (1300)
Diameter x langkah (mm x mm) 72 x 81 72 x 79.7
Daya maksimum (PS/rpm) 63/5600 92/6000
Torsi maksimum (kgm/rpm) 9.2/3600 12.2/4400
Dianggo ing Xenia 1.0Mi dan 1.0Li
Uga disediakake transmisi manual
Xenia 1.3Xi
Disediaké transmisi manual lan otomatis

Cacahe Xenia kang kadol[besut | besut sumber]

Ing Indonésia, Xenia bisa diadol ngnati cacahé:

  • 2008 : ~ 35.100 unit [2]
  • 2009 : 41.487 unit [2]
  • 2010 : 63.141 unit [2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k daihatsu.com(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. a b c oto.detik.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 211)