Velg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pèleg aluminium mobil

Velg utawa pèleg iku péranganing rodha sing kelèt karo ban. Ing rodha pit, velg iku pérangan sing ana ruji-rujiné. Ing mobil, velgé racaké ora ana ruji-rujiné amarga dianggep mbebayani kajaba ing mobil-mobil lawas utawa oldtimer.

Velg kapisan tinemu ing Millenium kapisan sadurungé Masehi kanggo ngreksa rodha-rodha kayu.