Velg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pèleg aluminium mobil

Velg utawa pèleg iku péranganing rodha sing kelèt karo ban. Ing rodha pit, velg iku pérangan sing ana ruji-rujiné. Ing mobil, velgé racaké ora ana ruji-rujiné amarga dianggep mbebayani kajaba ing mobil-mobil lawas utawa oldtimer.

Velg kapisan tinemu ing Millenium kapisan sadurungé Masehi kanggo ngreksa rodha-rodha kayu.