Toyota Avanza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toyota Avanza

Toyota Avanza ya iku montor kang diprodhuksi ing Indonésia.[1] Déné pabrik kang nggawé ya iku Daihatsu.[1] Mobil iki dipasaraké kanthi merk Toyota Avanza lan Daihatsu Xenia.[1] Montor iki dipublikasikaké nalika Gaikindo Auto Expo ing taun 2003 lan bisa didol nganti 100.000 unit ing taun iku.[1] Jeneng "Avanza" asalé saka basa Italia ya iku saka tembung avanzato kang nduwéni teges peningkatan.[1]

Versi mirunggan saka Avanza (S Type) digawé nalika akir taun 2004 kanthi nganggo mesin VVT-i Toyota.[1] Peluncuran versi iki uga dadi "Test Market" kanggoné rencana pengembangan All Avanza-Xenia VVTi lan Automatic Edition.[1] Edhisi mirunggan iki uga nduwéni transmisi otomatis.[1] Nanging mung 200 unit Avanza (S Type) kang diprodhuksi.[1]

Nalika akir taun 2006, digawé New Avanza-Xenia kanthi owah-owahan tampilan, aksesoris, lan paningkatan performa lan mesin anyar kang nduwéni tèknologi VVT-i kang njangkepi kabéh versi, Ing akir taun 2006 iki uga digawé New S-Type (1.5 S VVT-i) kang dadi versi paling lengkap kanthi mesin kang nduwéni kapasitas 1500cc VVT-i, Rear Parking Sensor, tèknologi pengereman ABS lan velg aluminium 15".[2] Mesin 1500cc VVT-i [3] kang digunake Toyota Avanza nduwéni spesifikasi kang padha persis karo Toyota Rush. New S-Type duwé rong jinis transmisi, manual lan automatic.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i toyota.astra.co.id(dipunundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. a b indiandrives.com(dipunundhuh tanggal 2 Agusrus 2011)
  3. dealermobiltoyota.co.id(dipunundhuh tanggal 21 Fèbruari 2017)