Déwan Urusan Babagan Pakualaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Déwan Urusan Babagan Pakualaman (basa Walanda: Raad van Beheer over de Pakualamsche Zaken) punika setunggaling déwan sementawis ingkang dipunadegaken panguwaos Hindhia-Walanda kanggé nglaksanakaken tugas pamaréntahan Kadhipatèn Pakualaman ing Yogyakarta, inggih punika sasampunipun Paku Alam VI tilar donya kaliyan sadèrèngipun Paku Alam VII dipunangkat dados kepala Kadhipatèn Pakualaman.

Kaanggotaan Déwan Urusan Babagan Pakualaman inggih punika:

Ketua Résidhèn Yogyakarta, R.J. Couperus
Anggota
  • K.P.H. Sasraningrat, inggih punika putra Paku Alam III
  • K.P.H. Natadiraja, inggih punika putra Paku Alam V
  • Asistèn Résidhèn Yogyakarta, P.H. van Andel
  • Asistèn Résidhèn Kulon Praga, F.C.H. van der Moore
  • Sekretaris Karésidhènan Yogyakarta, C. Canne
Wali Kadipatèn Pakualaman saben dinten K.P.H. Natadiraja
Mangsa pamaréntahan 20 Agustus 1903-16 Oktober 1906


Dipunrumiyini
déning:
Paku Alam VI
Pamaréntahan Kadipatèn Pakualaman
1903 - 1906
Dipunlajengaken
déning:
Paku Alam VII