Paku Alam III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paku Alam III

Paku Alam III utawi GBH. Sasraningrat mangku pamrintahan wiwit taun 1829, nalika umuré 44 taun.[1] Ing taun 1858 GBH Sasraningrat diangkat dadi KGPA Paku Alam III.[2] Garwa padmi Paku Alam III ya iku putrine BPH Puger.[3] BPH Puger ya iku putrane Sri Sultan Hamengkubuwana II. Ibu Paku Alam III ya iku Gusti Kanjeng Ratu Ayu, kang sadurungé duwé jeneng Gusti Kanjeng Ratu Anom, ya iku putrane Sultan Hamengkubuwana II.

Paku Alam III kapudhut ing taun 1864 lan disarekake ing Pasareyan Kotagedhé, Yogyakarta. Paku Alam III duwé 10 putra lan putri, ya iku:

  1. KPH Purwoseputra (saka garwa pangrembe)
  2. BRA Sosropawiro (saka garwa pangrembe)
  3. BRM Suryohudoyo (saka garwa pangrembe)
  4. KPH Suryaningrat (saka garwa pangrembe)
  5. BRM Hario Suryokusumo (saka garwa pangrembe)
  6. BRA Noto Taruno (saka garwa pangrembe)
  7. BRA Notoatmojo (saka garwa Pangrembe)
  8. BPH Sasraningrat (saka garwa padmi)
  9. GKR Ayu Adipati Paku Alam IV utawa Gusti Timur (saka garwa padmi)
  10. BRA Notodirjo Sepuh (saka garwa pangrembe)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Walanda)Gedenkschrift Jarig Bestuursjubileum ZH Paku Alam VII. Terbitan Batavia. Halaman 21
  2. Soedarisman Poerwokoesoemo, KPH, Mr (1985) KADIPATEN PAKUALAMAN, Yogyakarta: Gadjah Mada University Press.
  3. Dwiyanto, Djoko. 2010. Puro Pakualaman Sajarah, Kontribusi, dan Aji Kejuangannya. Yogyakarta:Paradigma Indonesia. ISBN 978-979-17836-0-8.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]