Paku Alam III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paku Alam III

Kanjeng Gusti Pangéran Arya Adipati Paku Alam III (Hanacaraka: ꦑꦚ꧀ꦗꦼꦁꦓꦸꦱ꧀ꦠꦶꦦꦔꦺꦫꦤ꧀​ꦄꦢꦶꦥꦠꦶꦄꦂ​ꦪꦦꦏꦸꦄꦭꦩ꧀꧇꧓꧇) Paku Alam III utawi GBH. Sasraningrat mengku pamaréntahan wiwit taun 1829, nalika umuré 44 taun.[1] Ing taun 1858 GBH Sasraningrat diangkat dadi KGPA Paku Alam III.[2] Garwa padmi Paku Alam III ya iku putriné BPH Puger.[3] BPH Puger ya iku putrane Sri Sultan Hamengkubuwana II. Ibu Paku Alam III ya iku Gusti Kanjeng Ratu Ayu, kang sadurungé duwé jeneng Gusti Kanjeng Ratu Anom, ya iku putrané Sultan Hamengkubuwana II.

Paku Alam III kapundhut ing taun 1864 lan disarèkaké ing Pasaréan Kuthagedhé, Yogyakarta.

Putra[besut | besut sumber]

  1. KPH Purwasaputra (saka garwa pangrembé)
  2. BRA Sasraprawira (saka garwa pangrembé)
  3. BRM Suryahudaya (saka garwa pangrembé)
  4. KPH Suryaningrat (saka garwa pangrembé)
  5. BRM Haria Suryakusuma (saka garwa pangrembé)
  6. BRA Nata Taruna (saka garwa pangrembé)
  7. BRA Nata Atmaja (saka garwa pangrembé)
  8. BPH Sasraningrat (saka garwa padmi)
  9. GKR Ayu Adipati Paku Alam IV utawa Gusti Timur (saka garwa padmi)
  10. BRA Natadirja Sepuh (saka garwa pangrembé)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Walanda)Gedenkschrift Jarig Bestuursjubileum ZH Paku Alam VII. Terbitan Batavia. Halaman 21
  2. Soedarisman Poerwokoesoemo, KPH, Mr (1985) KADIPATEN PAKUALAMAN, Yogyakarta: Gadjah Mada University Press.
  3. Dwiyanto, Djoko. 2010. Puro Pakualaman Sajarah, Kontribusi, dan Aji Kejuangannya. Yogyakarta:Paradigma Indonesia. ISBN 978-979-17836-0-8.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]