Cynthiara Alona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chynthiara Alona
Chynthiara Alona.jpg
Pakaryan Aktris, modhèl

Cut Cynthiara Alona, utawa luwih kondhang karo jeneng Cynthiara Alona ning masarakat (lair 7 Juli 1985; umur 34 taun) ya iku modhel lan aktris Indonésia.[1] Dhèwèké umroh nalika tengah taun 2010, lan mutusaké kanggo nganggo jilbab lan nglakoni urip anyar.[1] Alona luwih akèh nglakoni kagiyatan islami kanggo nyedahak marang Gusti.[1]

Malah, nalika nglakoni ngibadah umrohé, Alona ngakoni manawa dhèwèké wis ketemu karo calon garwané, jodhoné mau saka kewarganagaraan Arab.[1] Sanajan lagi cedhak lan kenalan, nanging Alona ngarepaké bakal nemu jodho sacepeté.[1] Malah dhèwèké uga nyatakaké manawa dhèwèké bakal ora nampa manawa ditawari dadi paraga filem kang migunakaké klambi kang nuduhaké aurot.[1] Alona uga ngaku manawa dhèwèké bakal nyesel karo apa kang dilakoni déning dhèwèké mbiyen, kaya ta foto-foto saru lan toplessé.[1]

Juli taun 2011, Alona kalibet kasus apus krama kang dilakoni déning asistené dhewwe kang jenengé Kana Chan Wu.[1] Asistené mau dituding nglakoni penggelapan dhuwit kurang luwih akehé nganti 11 yuta akehé ning ATM Alona.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Alona miwiti, uripé ning donya panglipur awit umuré 17 taun karo dadi modhèl lan bintang iklan ning produk bank.[1] Saka jenengé kono dhèwèké kondhang dadi modhèl, lan miwiti gawé dhèwèké olih tawaran iklan, kaya ta Jamu Nyonya Meneer.[1] Taun 2005, amarga tawaran saka kalawarta Playboy Jepang lan Singapura dhèwèké wiwit kondhang.[1] Ora namung tampil seksi, ning kalawarta internasional iku, Alona kang uga duwé pagawéan dadi DJ lan panatacara, lan wani tampil wuda.[1] Awalé foto-foto mau namung kanggo konsumsi pribadi, nanging ning akiré malah diterbitaké ning kalawarta.[1] Alona malah tau diusir saka omah amarga foto-fotoné iku.[1]

Awit kedadian foto-foto wudané iku, Alona uga tau ddai modhèl cover kalawarta Her World, Female Indonésia lan Popular, dhèwèké janji marang kaluwargané ora bakal saru manèh.[1] Saka modhèl kalawarta, Alona kang duwé gelar Bachelor Degree saka National University of Singapore iki miwiti karir akting.[1] Dhèwèké tau mbintangi Cat Women-Indonesia, Pintu Hidayah, Cinta Fitri, Cinderella, Sujudku, Cinta ABG, lan akèh manèh sinétron-sinétron liyané.[1] Dhèwèké uga bakal dadi pendukung acara Untung Ada Budi, sanajan ning akiré dhèwèké milih kanggo metu saka acara mau amarga kepéngin njaga jeneng wong tuwané.[1]

Saka layar TV, Alona nyoba ning donya layar lebar.[1] Dhèwèké tau mbintangi filem Paku Kuntilanak, Kutunggu Jandamu, Drop Out, Setan Budeg, Susuk Pocong lan Hantu Binal Kreteg Semanggi.[1]

Dhèwèké bakal nikah ning tanggal 12 Desembeer 2012.[2] Dhèwèké lan Guntur wis nyiapaké sakabehané kanthi finansial kanggo nikahané.[2] Dhèwèké karo Guntur kacek rong taun luwih tuwa Alona.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u biografi Chynthia Alona dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. a b c berita Chynthia Alona dipununduh tanggal 18 September 2011