Cutlet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cutlet Kabiraji Ayam Terkenal saka India

Cutlet (asale saka basa Prancis côtelette, côte, " rib " [1] ) nuduhaké:

  1. irisan daging sing tipis saka sikil utawa iga daging sapi, daging babi, daging pitik, utawa daging domba
  2. sajian digawé saka irisan kaya ngono, asring dipanggang (uga dikenal ing macem-macem basa minangka cotoletta, Kotelett, kotlet utawa kotleta )
  3. kriket utawa patty sing bentuke cutlet digawé saka daging sing digiling
  4. sejenis iwak sing dipotong ing endi iwak diiris jejeg karo tulang punggung, dudu paralel (kaya karo fillet ); asring sinonim karo steak
  5. udang utawa udang kanthi endhas lan cangkang njaba dicopot, mung kari daging lan buntute
  6. sayur-sayuran (biasane kentang ) goreng karo roti
  1. Wedgwood, Hensleigh (1855). "On False Etymologies". Transactions of the Philological Society (6): 69.