Cut Tari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cut Jogèd

Cut Jogèd Aminah Anasya, biyasa diundang Cut Jogèd (lair ing Jakarta, 1 Novèmber 1977; umur 41 taun) iku panatacara lan juru main sinétron Indonésia.[1] Jogèd isih ana keturunan Acéh saka wong tuwané.[1] Cut Jogèd lair nalika tanggal 1 November 1977.[1] Dhèwèké anak nomer telu saka dulur kang cacahé papat.[1] Bapaké jenengé Teuku Joesransjah.[1] Cut Jogèd lulusan saka Stamford College, Jakarta.[1] Cut Jogèd nikah karo Johannes Yusuf Subrata nalika tanggal 9 Januari 2004.[1] Sawisé telung taun, Cut Jogèd nglairaké anaké kang sepisanan, tanggal 10 Oktober 2007 Anake Cut Jogèd kang sepisanan jenéngé Sidney Azkassyah Yusuf.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Cut Jogèd kang duwé keturunan Acéh – Sumatera Kulon iki wis nduwé prestasi wiwit isih sekolah ing SD.[1] Cut Jogèd dadi juwara Musabaqoh Tilawatil Quran (MTQ) tingkat RW.[1] Cut Jogèd uga tau sinau piano lan organ, nanging mandheg ing tengah dalan lan ora diterusaké.[1] Nalika umuré 13 Taun, wong wadon kang biyasa diundang Ully iki dadi seneng foto-foto ing nganggo kodhak.[1] Wiwit cilik, Cut Jogèd pancen seneng dipoto.[1] Kariré dadi artis, kawiwitan nalika Cut Jogèd mèlu pamilihan Gadis Sampul 1991.[1] Saka lomba iki Cut Jogèd bisa dadi bintang ing pariwara prodhuk kosmetik, nalika taun 1993.[1] Nalika iku umuré Cut Jogèd wis 16 taun.[1]

Cut Jogèd diajak main sinétron karo Harry De Fretes, banjur dadi bintang tamu ing sinétron komedi Dongèng Langit.[1] Sawisé iku Cut jogèd banjur éntuk tawaran kanggo main ing sinétron Sisi-Sisi Dunia (1993), Cut jogèd uga dadi peran pembantu.[1] Nanging saiki wis akèh sinétron kang dibintangi Cut Jogèd kaya ta Perjalanan, Melati, Doaku Harapanku, Kafe Biru, Dewi Fortuna Tersanjung lan Rosalinda.[1] Nganti saiki Cut Jogèd rada bosen dadi peran antagonis kang kerep diperanaké ing sinétron.[1] Saliyané dadi bintang filem, Cut Jogèd uga dadi panatacara ing televisi.

Skandal[besut | besut sumber]

Ing pertengahan taun 2010 Cut Jogèd kena kasus video porno karo Ariel Peterpan.[2] Video kang isiné adegan mesum iki kasebar ing internét.[2] Amarga kasus iki, Cut jogèd banjur putus kontrak dadi presenter ing Infotainment Insert kang disiyarake ing Trans TV.[2] Kawitane Cut Jogèd ora ngakoni yèn artis kang ana ing video mesum iku dhèwèké nanging pungkasané Cut Jogèd nangis lan ngakoni kabéh kang dilakoni ing video karo Ariel.[3] Berita ngenani skandal Ariel lan Cut Jogèd iku ora mung kasiyaraké ing Indonésia nanging uga ing koran-koran ing mancanegara.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Cut Tari KapanLagi.com (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. a b c Cut Tari Resmi Dipecat 'Insert' detikhot.com (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. Cut Tari Akui Sebagai Pelaku Video Mesum vivanews.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  4. Berita Kasus Video Porno Ariel Masuk Koran Inggris egosip.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)