Menyang kontèn

Coquito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Coquito
Cocktail
A coquito in a glass
JinisOmben-omben campuran

Coquito sing artine "Kelapa Cilik" ing basa Spanyol minangka minuman Natal tradisional sing asale saka Puerto Rico . Wedang alkohol adhedhasar klapa iku padha karo eggnog, kadang diarani Eggog Puerto Rico . Minuman campuran digawe nganggo rum Puerto Rico, santen, krim klapa, lan susu kental manis. Rempah-rempah lan rasa liyane bisa ditambahake, kayata jahe, anise star, kuning telur, kayu manis, [1] lan cengkeh . [2]

Wong liya ujar manawa omben-omben Puerto Rico nggawa menyang Spanyol menyang Karibia nalika jaman kolonial Puerto Rico. Spanyol njupuk versi "eggnog" lan dikombinasikake karo rum lokal sing nggawe Coquito. Nalika dheweke terus lelungan lan manggon ing wilayah liyane, minuman kasebut ngetutake nggawe macem-macem variasi ing saindenging Karibia. Variasi kasebut mirip banget karo sing dianggep resep asli: susu, gula. Sanajan iki dianggep minangka bahan asli, Puerto Rico ngowahi kanthi nambah klapa.

[3]

Resep duwe 4 bahan utama nanging ora diwatesi mung ing ngisor iki:

  1. Santen klapa
  2. Krim klapa
  3. Rum Puerto Rico
  4. Susu kental manis. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cole, Corinne (December 28, 2012). "A Coquito Story". thelatinkitchen.
  2. Coquito Recipe - Puerto Rican Rum Eggnog
  3. Hofmann, Regan (December 22, 2014). "Coquito: Puerto Rico's Tropical Take on Eggnog".
  4. Santos, Mariela (May 28, 2017). "A Brief History of Coquito from Puerto Rico". culture trip.