Coffea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Coffea
Coffee Flowers.JPG
Coffea arabica
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Gentianales
Famili: Rubiaceae
Génus: Coffea
L.
Spesies
Coffea arabica - Kopi arabica
Coffea benghalensis - Kopi Bengal
Coffea canephora - Kopi robusta
Coffea congensis - Kopi kongo
Coffea excelsa - Kopi liberia
Coffea gallienii
Coffea bonnieri
Coffea mogeneti
Coffea liberica - Kopi liberia

Coffea stenophylla - Kopi Sierra Leon

Coffea iku marga tetanduran sing asilé antarané awujud wiji kopi sing dadi bahan dhasar ombènan wédang kopi. Genus iki duwé watara 100 spésies, nanging saka 100 spésies iku mung loro sing nduwé aji tumrap dedagangan, ya iku C. canephora (ngasilaké kopi robusta) lan C. arabica (ngasilaké kopi arabika). Sawetara jinis liya uga dianggo minangka bahan campuran kanggo aroma, kaya ta C. excelsa lan C. liberica.