Cocor Bèbèk

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Cocor bebek
Reproduksi vegetatif Kalanchoe pinnata
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Saxifragales
Kulawarga: Crassulaceae
Marga: Kalanchoe
Section: Bryophyllum
Jinis: K. pinnata
Jeneng binomial
Kalanchoe pinnata
(Lam.) Pers.
Sinonim

Bryophyllum pinnatum (Lam.) Oken , Bryophyllum calycinum

Cocor Bebek utawi Kalanchoe pinnata inggih punika salah satunggalipun jinis tanduran ingkang saged dipundadosaken pethetan. Cocor Bèbèk saged dipun kembangbiakaken kanthi sekar. Sanesipun dados pethetan, Cocor Bèbèk gadhahi manfaat kangge kasarasan. Kathah tetomba tradisional ing Indonesia kang ngginakaken Cocor Bèbèk kangge nambani pinten-pinten penyakit.

Klasifikasi Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Klasifikasi saking tanduran Cocor Bèbèk inggih punika:

  1. Asma Latin: Kalanchoe pinnata
  2. Asma Indonesia: Cocor Bebek
  3. Kingdom: Plantae (tanduran)
  4. Subkingdom: Tracheobionta (tanduran pembuluh)
  5. Super Devisi: Spermatophyta ( ngasilaken wiji)
  6. Divisi: Magnoliophyta (ngasilaken kembang)
  7. Kelas: Magnoliopsida (keping kalih utawi dikotil)
  8. Sub Kelas: Rosidae
  9. Ordo: Rosales
  10. Famili: Crassulaceae
  11. Genus: Kalanchoe
  12. Spesies: Kalanchoe waldheimii. Raym, Hamet, lan H. Parrier[1]

Kandungan Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Kandhutan Cocor Bèbèk kang gadhahi manfaat kangge nambani penyakit inggih punika:

  1. Asam lemon
  2. Asam apel
  3. Vitamin C
  4. Glukoside
  5. Tanin
  6. Bryophyllin A utawi kasebut senyawa anti tumor

Khasiat saking Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Khasiat saking Cocor Bèbèk inggih punika saged nambani penyakit infeksi, peradangan, hipertensi, batu ginjal, lan rematik.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)www.plantamor.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.detikhealth.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cocor_Bèbèk&oldid=831981"