Cocor bèbèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Cocor Bèbèk)
Cocor bebek
Cocor bebek.jpg
Reproduksi vegetatif Kalanchoe pinnata
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Saxifragales
Famili: Crassulaceae
Génus: Kalanchoe
Sèksi: Bryophyllum
Spésies: K. pinnata
Jeneng binomial
Kalanchoe pinnata
(Lam.) Pers.
Sinonim

Bryophyllum pinnatum (Lam.) Oken , Bryophyllum calycinum

Cocor Bebek utawi Kalanchoe pinnata inggih punika salah satunggalipun jinis tanduran ingkang saged dipundadosaken pethetan. Cocor Bèbèk saged dipunkembangbiakaken kanthi sekar. Sanèsipun dados pethetan, Cocor Bèbèk gadhah manfaat kanggé kasarasan. Kathah tetomba tradisional ing Indonesia kang ngginakaken Cocor Bèbèk kanggé nambani pinten-pinten penyakit.

Klasifikasi Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Klasifikasi saking tanduran Cocor Bèbèk inggih punika:

  1. Asma Latin: Kalanchoe pinnata
  2. Asma Indonesia: Cocor Bebek
  3. Kingdom: Plantae (tanduran)
  4. Subkingdom: Tracheobionta (tanduran pembuluh)
  5. Super Devisi: Spermatophyta ( ngasilaken wiji)
  6. Divisi: Magnoliophyta (ngasilaken kembang)
  7. Kelas: Magnoliopsida (keping kalih utawi dikotil)
  8. Sub Kelas: Rosidae
  9. Ordo: Rosales
  10. Famili: Crassulaceae
  11. Genus: Kalanchoe
  12. Spesies: Kalanchoe waldheimii. Raym, Hamet, lan H. Parrier[1]

Kandungan Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Kandhutan Cocor Bèbèk kang gadhah manfaat kanggé nambani penyakit inggih punika:

  1. Asam lemon
  2. Asam apel
  3. Vitamin C
  4. Glukoside
  5. Tanin
  6. Bryophyllin A utawi kasebut senyawa anti tumor

Khasiat saking Cocor Bèbèk[besut | besut sumber]

Khasiat saking Cocor Bèbèk inggih punika saged nambani penyakit infeksi, peradangan, hipertensi, batu ginjal, lan rematik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.plantamor.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ www.detikhealth.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)