Ciu palem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Palm wine
Bottles and a glass of palm wine
JenisAlcoholic beverage
Negara asalWorldwide

Palem anggur, dikenal dening pirang-pirang jeneng lokal, iku sawijining wedang alkohol digawe saka SAP manéka warna spesies wit kurma kayata Palmyra, Palem tanggal, lan klapa Palem. [1] Dikenal kanthi macem-macem jeneng ing macem-macem wilayah lan umum ing macem-macem wilayah ing Afrika, Karibia, Amerika Selatan, Asia Selatan, Asia Tenggara lan Mikronesia .Produksi anggur kurma dening petani lan petani bisa ningkatake konservasi amarga wit kurma dadi sumber penghasilan rumah tangga biasa sing regane ekonomi luwih larang tinimbang regane kayu sing didol.

[2]

Nunyuk getah palem ing Timor Wétan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Enjoying ‘tuak’ in Batak country by Wan Ulfa Nur Zuhra, NORTH SUMATRA, Feature, 21 January 2013 Jakarta Post
  2. Confirel:Sugar Palm Tree – Conservation of natural heritage. Retrieved 15 April 2012