Cici Tegal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cici Tegal
Cici tegal 062.jpg
LairSri Wahyuningsih
Pakaryanaktris, pelawak

Cici Tegal utawa kang duwé jeneng dawa Sri Wahyuningsih lair ing tanggal 19 Dhésèmber 1961.[1] Sri Wahyuningsih ya iku pelawak]] lan aktris Indonésia.[1] Cici Tegal misuwur nalika dhèwèké main bareng karo Bagito ing salah sijiné acara lawak.[1] Saliyané iku, Cici Tegal uga main sinétron kang irah-irahane Kiamat Sudah Dekat.[2]

Cici Tegal nalika tanggal 18 Fèbruari 2010 tau dipriksa KPK.[1] Cici Tegal dipriksa nalika wayah awan suwéné nganti limang jam luwih.[1] Cici dijaluki katrangan babagan kasus korupsi pengadaan piranti keséhatan ing Departemen Keséhatan nalika taun 2006 nganti 2008.[1] Cici duwé prusahaan kang jenengé PT Graha Ismaya.[1] Cici Tegal dijaluki katrangan ngenani kapasitasé dadi pihak swasta kang dadi rekanan departemen kaséhatan, ing proyek pengadaan vaksin flu burung.[1]

Warteg[besut | besut sumber]

Komedian wadon iki rumangsa prihatin amarga anané pengangguran kang saya akèh.[3] Cici banjur nggawé panggonan usaha kuliner.[3] Usahané iki amarga Cici nduwéni inspirasi saka tukang bakso kang bisa nduwé omah kang regané 2 milyar.[3] Sawisé iku, Cici banjur mbukak panggonan usaha kuliner kang mbudidayakaké masakan-masakan Tegal ya iku Warteg.[3] Saliyané bisa éntuk untung saka pangudiné iki, Cici uga nduwéni kepenginan liya ya iku dhèwèké kepéngin nglestarikaké masakan-masakan kang khas saka kutha Tegal.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dimainake Cici Tegal.[2]

  • Doa Yang Mengancam (2008)
  • Menebus Impian (2010)
  • Ratu Kostmopolitan (2010)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h /fokus/84637/artis-cici-tegal-diperiksa-kpk indosiar.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. a b selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  3. a b c d e selebriti.indonesiaselebriti.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)