Chromobacterium violaceum

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Chromobacterium violaceum
Blood agar plate culture of C. violaceum. Image from the CDC.
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Kelas: Betaproteobacteria
Ordo: Neisseriales
Kulawarga: Neisseriaceae
Marga: Chromobacterium
Jinis: C. violaceum
Jeneng binomial
Chromobacterium violaceum
(Schröter 1872)

Chromobacterium violaceum ya iku bakteri fakultatif anaerob, gram-negatif lan bentuke batangan sarta duwéni pigmen ungu.[1] Bakteri iki umume ditemokake ing laladan kang duwéni iklim tropis lan subtropis, ing banyu lan lemah uga ing manungsa lan kewan (yen infeksi).[2] Bakteri iki minangksa siji-sijine spesies Chromobacterium lang asipat patogen ing manungsa. Nalika diuripake ing media agar darah, mac conkey agar, utawa nutrient agar, bakteri iki mpoduksi pigmen werna ungu kang diarani violacein.[1][2] Pigmen iki ora larut ing banyu lan duwéni aktivitas antibiotik kang bisa gawé sel iki resisten marang fagositosis déning protozoa (antibiotik diasilake yen bakteri iki diuripake ing media kang ngandhut triptofan).[1][2] C violaceum uga mroduksi antibiotik liya ya iku aerocyanidin kang duwéni fungsi ngganggu aktivitas in vitro bakteri gram-negatif lan gram-positif liyane.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Grier DD, Qiu J, Rand K, Donelly WH. 2004. Pathologic quiz case: A 13-Year-old boy with a 2-Day history of fever, vomiting, and mental status changes. Archives of Pathology and Lab Med 128:131–132.
  2. ^ a b c Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson. Hal:351. ISBN 0-13-196893-9

Cithakan:Bakteri-stub