Chromobacterium violaceum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Bakteri-stub

Chromobacterium violaceum
Blood agar plate culture of C. violaceum. Image from the CDC.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Bacteria
filum: Proteobacteria
kelas: Betaproteobacteria
ordo: Neisseriales
kulawarga: Neisseriaceae
Genus: Chromobacterium
Species: C. violaceum
Jeneng binomial
Chromobacterium violaceum
(Schröter 1872)

Chromobacterium violaceum yaiku bakteri fakultatif anaerob, gram-negatif lan bentuke batangan sarta duweni pigmen ungu.[1] Bakteri iki umume ditemokake ing dhaerah kang duweni iklim tropis lan subtropis, ing banyu lan lemah uga ing manungsa lan kewan (yen infeksi).[2] Bakteri iki minangksa siji-sijine spesies Chromobacterium lang asipat patogen ing manungsa. Nalika diuripake ing media agar darah, mac conkey agar, utawa nutrient agar, bakteri iki mpoduksi pigmen werna ungu kang diarani violacein.[1][2] Pigmen iki ora larut ing banyu lan duweni aktivitas antibiotik kang bisa gawe sel iki resisten marang fagositosis dening protozoa (antibiotik diasilake yen bakteri iki diuripake ing media kang ngandhut triptofan).[2][1] C violaceum uga mroduksi antibiotik liya yaiku aerocyanidin kang duweni fungsi ngganggu aktivitas in vitro bakteri gram-negatif lan gram-positif liyane.[1]



Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d Grier DD, Qiu J, Rand K, Donelly WH. 2004. Pathologic quiz case: A 13-Year-old boy with a 2-Day history of fever, vomiting, and mental status changes. Archives of Pathology and Lab Med 128:131–132.
  2. ^ a b c Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson. Hal:351. ISBN 0-13-196893-9