Chromobacterium violaceum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chromobacterium violaceum
Chromobacterium violaceum blood agar.jpg
Blood agar plate culture of C. violaceum. Image from the CDC.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Klas: Betaproteobacteria
Ordho: Neisseriales
Famili: Neisseriaceae
Génus: Chromobacterium
Spésies: C. violaceum
Jeneng binomial
Chromobacterium violaceum
(Schröter 1872)

Chromobacterium violaceum ya iku bakteri fakultatif anaerob, gram-negatif lan bentuke batangan sarta duwé pigmen ungu.[1] Bakteri iki racaké tinemu ing laladan kang duwé iklim tropis lan subtropis, ing banyu lan lemah uga ing manungsa lan kéwan (yèn infeksi).[2] Bakteri iki minangksa siji-sijiné spésies Chromobacterium lang asipat patogen ing manungsa. Nalika diuripake ing media agar darah, mac conkey agar, utawa nutrient agar, bakteri iki mpoduksi pigmen warna ungu kang diarani violacein.[1][2] Pigmen iki ora larut ing banyu lan duwé aktivitas antibiotik kang bisa gawé sel iki resisten marang fagositosis déning protozoa (antibiotik diasilake yèn bakteri iki diuripake ing media kang ngandhut triptofan).[1][2] C violaceum uga mroduksi antibiotik liya ya iku aerocyanidin kang duwé fungsi ngganggu aktivitas in vitro bakteri gram-negatif lan gram-positif liyané.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Grier DD, Qiu J, Rand K, Donelly WH. 2004. Pathologic quiz case: A 13-Year-old boy with a 2-Day history of fever, vomiting, and mental status changes. Archives of Pathology and Lab Med 128:131–132.
  2. ^ a b c Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson. Hal:351. ISBN 0-13-196893-9


Cithakan:Bakteri-stub