Christine (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Distinguish2

Christine
Gambar:Christine (2016 film).png
Theatrical release poster
Disutradarani Antonio Campos
Diprodhuseri
  • Craig Shilowich
  • Melody C. Roscher
Ditulis déning Craig Shilowich
Dibintangi
Dimusiki
  • Danny Bensi
  • Saunder Jurriaans
Sinématografi Joe Anderson
Dibesut déning Sofia Subercaseaux
Perusahaan
prodhuksi
  • Great Point Media
  • BorderLine Films
  • Fresh Jade
  • The Wonder Club
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Januari 23, 2016 (2016-01-23) (Sundance)
  • Oktober 14, 2016 (2016-10-14) (United States)
  • Januari 27, 2017 (2017-01-27) (United Kingdom)
Suwéné
119 minutes[1]
Nagara
  • United States
  • United Kingdom
Basa Inggris
Kalarisan $285,006[2]

Christine nggih punika filem drama biografi Amérikah Sarékat-Inggris ingkang kadamel ing taun 2016. Filem punika dipunarahaken déning Antonio Campos lan kaanggit skénarionipun déning Craig Shilowich. Wondéné juru paraga ingkang kajibah ing filem punika antawisipun Rebecca Hall minangka juru warta taun 1970, Christine Chubbuck ingkang mejahi piyambak nalika giyaran wonten ing stasiyun televisi.

Christine kababar wonten adicara tahun 2016 dalam Sundance Film Festival, ugi wonten ing Amérikah Sarékat ing surya 14 oktober, 2016. Wondéné wonten Britania Raya kababar ing surya 27 Januari 2017 déning Curzon Artificial Eye. Filem ingkang dawanipun 119 menit punika nyariyosaken dinten-dinten pungkasan Christine Chubbuck ingkang tuhu ngenes gesangipun lajeng mejahi piyambak nalika giyaran wonten ing stasiyun televisi.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pandamelan[besut | besut sumber]

Ing wulan Mei 2015, kawartosaken bilih Rebecca Hall, Michael C. Hall, Tracy Letts, Maria Dizzia, lan J. Smith-Cameron badh minangka nyawiji maragani filem punika, sesarengan kaliyan Antonio Campos minangka juru arah, adhedhasar saking skénario anggitanipun Craig Shilowich. Piyambakipun ugi kapatah dados juru damel sesarengan Melodi C. Roscher, sawetawis Josh Mond lan Sean Durkin sagah kapatah dados juru damel eksekutif ing wewengkonipun Borderline Films.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Christine (15)". British Board of Film Classification. November 28, 2016. Dijupuk November 28, 2016. 
  2. "Christine". Box Office Mojo. Dijupuk December 4, 2016.