Chanel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Channel S.A.
Société Anonyme
Indhustri Modhe
Diyasa 1909 (108 years kapungkur) (1909)
Sing yasa Coco Chanel
Kantor gedhé 135 Avenue Charles de Gaulle, 92200 Neuilly-sur-Seine Cedex, Paris, Prancis
Cacah sasana
310
Tlatah lumadi
Sadonya
Wong kunci
Wijil
Olèh-olèhan Increase $ 5,2 milyar (2016)[1]
€ 1,3 milyar[2] (2014)
Cacah karyawan
1.270 (2010)
Sana jaringan www.chanel.com

Channel S.A. (Prancis: [ʃaˈnɛl]) ya iku perusahaan Chanel S.A swasta saka Prancis sing didarbéni déning Alain lan Gérard Wertheimer, para buyuté Pierre Wertheimer. Alain lan Gérard Wertheimer kuwi kanca dagangé couturière (juru jait)sing jenengé Gabrielle Bonheur Chanel. Chanel S.A. iku salah sawijining griya fèsyen sing uwis inggil sing mligi gawé sandhangan-sandhangan sing haute couture lan sandhangan-sandhangan sing ready-to-wear, barang mewah lan aksesori-aksesori fèsyen.[3] Nalika isih enom, Gabrielle Chanel bisa diarani Coco nalika dhèwèké isih dadi sindhén ing kleb-kleb. Minangka dadi desainer fèsyen, Coco Chanel ngladéni para wanita sing ndhuwéni kekarepan kaéndahan sing luwih ing busana-busana kaya ta blus-blus lan setèlan-setèlan, kathok dawa lan gaun-gaun, lan anggon-anggon (watu mulya lan rerenggan). Barang-barang mèrek Chanel kuwi desainé barès, nggantekaké desain-desain sing keléwat magrong-magrong, keléwat kadesain, busana-busana sing konstruktif, lan aksesoris-aksesoris fèsyen ing abad ka-19. Barang-barang mèrek Chanel uwis diwijudaké dèning para modhél fèsyen lan para paraga wadon, kaya ta Inès de La Fressange, Catherine Deneuve, Carole Bouquet, Vanessa Paradis, Nicole Kidman, Anna Mouglalis, Audrey Tautou, Keira Knightley lan Marilyn Monroe.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Chanel Annual Report 2016
  2. ^ http://www.privco.com/private-company/chanel
  3. ^ "Chanel". Fashion Model Directory. Dijupuk 19 June 2008. 
  4. ^ Laube, Mindy (7 May 2008). "Chanel's new face: Audrey Tautou". The Age (Australia). 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chanel&oldid=1108949"