Carl Sagan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carl Sagan
Lair (1934-11-09)Novèmber 9, 1934
Brooklyn, New York, AS
Pati Dhésèmber 20, 1996(1996-12-20) (umur 62)
Seattle, Washington, U.S.
Padunungan Ithaca, New York, U.S.[butuh sitiran]
Kabangsan Amérika Sarékat
Babagan Astronomi dan ngèlmu keplanetan
Institusi Cornell University
Harvard University
Alma mater Universitas Chicago
Misuwur amarga Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI)
Cosmos: A Personal Voyage
Voyager Golden Record
Pioneer plaque
Contact
Notable awards Oersted Medal (1990)
NASA Distinguished Public Service Medal (dua kali)
Pulitzer Prize for General Non-Fiction (1978)
NAS Public Welfare Medal (1994)

Carl Edward Sagan (lair ing Brooklyn, New York, Amérika Sarékat, 9 Novèmber 1934 – pati ing Seattle, Washington, AS, 20 Dhésèmber 1996 ing yuswa 62 taun)[1]. Dhèwèké astronom saka Amérika, pelopor disiplin ngèlmu eksobiologi, lan panggagas nggolèk makluk cerdas saka luar angkasa (Search for ExtraTerrestrial Intelligence/SETI)[1]. Dhèwèké dikenal ing sapenjuru donya amarga buku-buku best-seller kanthi tema sains populer sing ditulis[1].

Biografi[besut | besut sumber]

Carl Sagan lair ing Brooklyn, New York, tanggal 9 November 1934. Bapake punggawa garmen, déné ibune ibu rumah tangga. Nalika cilik uripe dhèwèké prasaja amarga upah nyambut gawé wong tuwane uga pas-pasan. Dhèwèké kuliah ing Universitas Chicago banjur olèh gelar sarjana (1955) lan master (1956) ing babagan fisika. Sadurungé wis naté olèh gelar doktoral ing babagan astronomi lan astrofisika taun 1960 uga ing Universitas Chicago

Rujukan[besut | besut sumber]